Mud cake eli mutakakku

Mud cake eli mutakakku

45 minuuttia
Mud cake eli mutakakku on sisältä ihanan pehmeä suklaakakku. Tämä mehevä kakku on myös luontaisesti gluteeniton ja jauhoton.

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan mutakakku asettamalla uuni kuumenemaan 175-asteiseksi.
  • Aseta leivinpaperi, halkaisijaltaan 24 cm, irtopohjavuoan pohjalle ja kiristä vuoan reunus ympärille, Leikkaa ylimääräinen paperi reunoilta pois. Voitele ja jauhota vuoan reunat.
  • Paloittele suklaa esim. teräskulhoon ja lisää kahvi.
  • Kiehauta vettä pienessä kattilassa ja nosta teräskulho kattilan päälle. Kulhon pohja ei saa koskea hiljalleen kuplivaan veteen. Kuumenna suklaa-kahviseosta sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
  • Lisää voi ja sokeri vähitellen samalla sekoittaen, kunnes voi on sulanut ja ainekset ovat hyvin sekoittuneet keskenään. Ota kulho pois vesihauteesta.
  • Vaahdota munat kevyesti ja lisää suolan kanssa suklaaseokseen.
  • Kaada taikina vuokaan. Paista mutakakku uunin alaosassa noin 25 minuuttia. Peitä mutakakku tarvittaessa alumiinifoliolla, ettei pinta pala.
  • Tarjoa mutakakku pehmeäksi vaahdotetun ja vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa. Sihtaa kakulle halutessasi tomusokeria.
Valmis!

Ainekset

Tummaa suklaata
250 g
Vahvaa kahvijuomaa
1 dl
250 g
Sokeria
2 dl
Kananmunia
4
Suolaa
¼ tl
Tarjoiluun ja koristeluun
2 dl
Vaniljasokeria
1 rkl
Tomusokeria
2 tl
Lisää herkullisia ideoita