Juhlaa ja jouluisia makuja

Pikkujoulut

Pikkujoulut ovat juhlat, joihin liittyy saumattomasti hyvä ruoka. Tutustu meidän kokoamiin resepteihin, joista voit koota mieluisesi pikkujoulumenun!

Pikkujoulut tuovat porukan yhteen

Pikkujoulut ajoittuvat perinteisesti marras-joulukuulle, sopivasti ennen joulua. Joskus pikkujoulut saatetaan jopa pitää joulun jälkeen, esimerkiksi jos joulun aikaan on erityisen paljon kiireitä.

Pikkujouluja järjestetään usein työporukalla tai harrastusporukalla. Tämän lisäksi pikkujoulut voidaan järjestää omien kavereiden, opiskeluporukan, perheen tai sukulaisten kesken. Vaikkakin pikkujoulut ovat rennot ja vapaamuotoiset juhlat, liittyy ne yleensä ruokaan ja tarjottavia on hyvä miettiä etukäteen vierasporukan mukaan. Kokosimme erityyppisiä reseptejä, joista voi helposti loihtia herkullisen pikkujoulumenun.

Kokoa rento pikkujoulumenu

Pikkujoulut ovat luonteeltaan rento ja mukava juhla, jolloin tarjottavatkin saavat olla mutkattomia. Monet pikkujoulumenun herkuista kannattaakin valmistaa jo etukäteen, jolloin pikkujoulujen järjestäjäkin ehtii nauttia juhlimisesta!

Pikkujoulut_homejuusto-paarynapiirakka

Pikkujoulumenu voidaan rakentaa esimerkiksi erityyppisistä cocktailpaloista, piirakoista ja salaateista. Pikkujoulutarjottavaksi sopii mm. mehukas homejuusto-päärynäpiirakka, herkullinen juustopiirakka tai maukas kinkkupiirakka. Salaateiksi sopivat raikkaat salaatit, joita voi tarjoilla suolaisten piirakoiden kanssa. Tai sitten tarjolle voit valmistaa myös ruokaisempia salaatteja. Kokeile esimerkiksi maukasta omena-kvinoasalaatti.

Jälkiruoka kruunaa pikkujoulumenun. Superherkullinen piparkakku trifle on huikea lopetus aterialle. Todellisille juustonystäville voi tarjoilla brie-juustokakkua pähkinöillä. Näyttävä paistettu piparkakkurahkakakku tai raikas glögijuustokakku maistuvat kaikille. Ja mikä olisi sen parempaa kuin suomalaisten suosikkileivonnainen mokkapalat jouluversiona - mehevät piparkakkumokkapalat ovat joulun hittiresepti!

Pikkujoulut_piparkakkumokkapalat

Pikkujoulun kasvismenu huomioi kaikki

Sivuiltamme löydät myös ruokalajit, joista syntyy helposti pikkujoulujen kasvismenu. Herkulliset kukkakaaliwingsit maistuvat myös lihansyöjille. Tarjoile wingsit maukkaan savupaprikadipin kanssa. Pähkinä-juustopizza sopii hyvin pikkujoulumenuun, kun leikkaat pizzasta sopivan pieniä suupaloja. Myös maukas viikuna-rosmariinipizza sopii pieninä suupaloina täydellisesti pikkujoulun makumaailmaan.

Kasvismenuun voit myös sovittaa kikherne-quesadillat tai rapsakat falafelit, jotka ovat monien suosikkeja. Salaatit sopivat hyvin kasvismenuun. Ruokaisan makaronisalaatin voit valmistaa jo edellisenä päivänä, kun pidät kastikkeen erillään ennen tarjoilua. Raikas vesimelonisalaatti sopii hyvin muun kasvismenun kylkeen.

Olemme koonneet tälle sivulle suosikkireseptimme, joista voit koota mieleisesi pikkujoulumenun. Lisää ihania reseptejä löydät jouluteemasta!

Valitse alta suosikkisi!

Teemat