Homejuusto-päärynäpiirakka

Homejuusto-päärynäpiirakka

Homejuusto ja päärynä yhdessä maistuvat hurjan hyviltä tässä suolaisessa homejuusto-päärynäpiirakassa. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

  • Sekoita voi ja jauho ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
  • Painele taikina piirakkavuokaan (ø noin 24 cm).
  • Laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
  • Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Esipaista piirakkapohjaa uunin ylätasolla 10 minuuttia.
  • Vatkaa kananmunat, kerma ja maito sekaisin ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kuori päärynät. Lohko kaksi päärynää täytettä varten ja poista siemenet. Siivuta lisäksi ohuesti yksi iso päärynä piirakan päälle.
  • Lado päärynälohkot ja murenna homejuusto piirakkapohjan päälle ja lisää munamaito. Laita pinnalle vielä päärynäsiivut.
  • Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.
  • Koristele homejuusto-päärynäpiirakka saksanpähkinöillä ja hunajalla.
Valmis!

Ainekset

125 g
Vehnäjauhoa
2½ dl
Vettä
2 rkl
Täyte
Kananmunia
3
2 dl
1 dl
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
1 ripaus
Isoa päärynöitä
3
Castello® Crumbly Blue sinihomejuustoa
150 g
Koristeluun saksanpähkinöitä ja hunajaa
Lisää herkullisia ideoita