
Homejuusto-päärynäpiirakka
Homejuusto ja päärynä yhdessä maistuvat hurjan hyviltä tässä suolaisessa homejuusto-päärynäpiirakassa.
Ainekset
Reseptistä valmistuu 8 annosta
-
125 g Arla Meijerivoita
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 2 rkl vettä
Täyte
- 3 kananmunaa
-
2 dl Arla kuohukermaa
-
1 dl Arla Kevytmaitoa Suomesta
- ½ tl suolaa
- 1 ripaus mustapippuria
- 2 päärynää
-
150 g Castello Crumbly Blue sinihomejuusto
- koristeluun saksanpähkinöitä ja hunajaa
Lisää herkullisia ideoita
Tee näin:
Tee näin:
- Sekoita voi ja jauho ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
- Painele taikina piirakkavuokaan (ø noin 24 cm).
- Laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Esipaista piirakkapohjaa uunin ylätasolla 10 minuuttia.
- Vatkaa kananmunat, kerma ja maito sekaisin ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuori ja lohko päärynät ja poista siemenet.
- Lado päärynälohkot ja murenna homejuusto piirakkapohjan päälle ja lisää munamaito. Laita pinnalle vielä päärynäsiivut.
- Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.
- Koristele homejuusto-päärynäpiirakka saksanpähkinöillä ja hunajalla.