Jouluinen pannacotta omenahillokkeella

Jouluinen pannacotta omenahillokkeella

Perinteinen italialainen pannacotta -jälkiruoka saa tässä ohjeessa seurakseen jouluisan omenahillokkeen.
https://www.arla.fi/reseptit/jouluinen-panna-cotta/

Tee näin:

  • Anna liivatelehtien liota kylmässä vedessä 5 minuuttia. Jaa vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi pois siemenet.
  • Kiehauta kerma, sokeri ja vaniljan siemenet. Nosta kattila liedeltä ja lisää liivateet, sekoita kunnes ne ovat sulaneet. Sekoita joukkoon kermaviili. Kaada laseihin ja anna seistä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
  • Kuori, poista siemenkodat ja leikkaa omenat paloiksi. Sulata sokeri kattilassa. Lisää vesi ja mausteet. Anna kiehua muutaman minuutin. Lisää omenan lohkot ja kypsennä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  • Lisää omenan palat ja ripottele paahdetut mantelit pannacottan päälle ennen tarjoilua.
Valmis!

Ainekset

Liivatelehti
Vaniljatanko
1
1½ dl
Sokeria
¾ dl
3 dl
Maustetut omenat
Omenoita
2
Sokeria
½ dl
Vettä
½ dl
Tähtianis
1
Kanelitanko
1
Kardemumma
½ tl
Paahdettuja mantelia lastuja
1 dl