Smetanadippi x3

Smetanadippi x3

30 minuuttia
Smetanadippitarjotin on joulujuhlan takuuvarma hitti. Tai miten olisi rauhallinen elokuvailta peittoon kääriytyneenä sipsiä ja dippejä maistellen? Kokeile kerralla kaikkia kolmea smetanadippiä tai valitse suosikkisi.

Tee näin:

Mätidipin valmistus
  • Hienonna punasipuli ja sekoita smetanan joukkoon.
  • Pese sitruuna ja raasta ½ kuoresta smetanan joukkoon.
  • Lisää ½ sitruunan mehu ja suurin osa mädistä.
  • Mausta hienonnetulla tillillä ja suolalla.
Sienidipin valmistus
  • Huuhtele ja hienonna sienet. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuullota sieniä ja sipulia hetki pannulla voissa.
  • Anna jäähtyä.
  • Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori smetanan joukkoon. Purista sekaan sitruunan mehu.
  • Hienonna ruohosipuli ja sekoita smetanaan yhdessä sienten ja sipulin kanssa.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
Maustekurkkudipin valmistus
  • Hienonna maustekurkut pieniksi kuutioiksi.
  • Sekoita kurkut smetanan kanssa ja lisää hieman maustekurkkujen lientä.
  • Hienonna sipuli ja tilli ja sekoita smetanaan.
  • Mausta pippurilla ja suolalla.
Valmis!

Ainekset

Mätidippi
1 prk
Punasipuli
½
Sitruuna
½
Kirjolohen mätiä tai kaviartia kasvisversioon
100 g
Tuoretta tilliä
Suolaa
Sienidippi
Kantarelleja tai metsäsieniä suolaliemessä
150 g
Sipuli
1
1 rkl
1 prk
Sitruuna
½
Tuoretta ruohosipulia
Pippuria
Suolaa
Maustekurkkudippi
1 prk
Suolakurkkua
2
Kevätsipulia
2
Tuoretta tilliä
Pippuria
Suolaa
Lisää herkullisia ideoita
Lohitartar
1 tunti
Lohitartar
(1)