Tähtipulla

Tähtipulla

1 tunti
Tähtipulla on herkullinen kanelileipä. Tähtipulla on hauska valmistaa ja se on yksi joulun makeista suosikeista. Nauti tähtipulla lämpimänä. Kokeile!
https://www.arla.fi/reseptit/tahtipulla/

Tee näin:

Taikina
  • Aloita tähtipulla sulattamalla voi pienessä kattilassa. Lisää maito ja sekoita hiiva seokseen.
  • Lisää muut ainesosat (tarvittaessa älä lisää kaikkia jauhoja – taikinan on oltava kostea).
  • Vaivaa taikina hyvin ja anna sen kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
Kanelinen leivostäyte
  • Sekoita voi, fariinisokeri ja kaneli hyvin yhteen tähtipullan täytteeksi.
Tähtipulla valmistuu näin
  • Ota taikina kohoamasta jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina 4 yhtä suureen osaan ja pyöritä 4 pullaa. Kauli pullista ympyrän muotoiset, jotta saat 4 tasaista, pyöreää pohjaa (halkaisijaltaan noin 25 cm).
  • Voitele kanelinen leivostäyte kolmelle pohjalle ja levitä täyte ohueksi kerrokseksi.
  • Aseta yksi voidelluista pohjista leivinpaperille ja aseta muut pohjat sen päälle – aseta päällimmäiseksi voitelematta jäänyt pohja.
  • Aseta taikinapohjien päälle lautanen (halkaisijaltaan noin 25 cm) ja leikkaa tähtipullan reunat siten, että se on täysin pyöreä.
  • Aseta tähtipullan keskelle lasi (halkaisijaltaan noin 5 cm). Leikkaa veitsellä 16 yhtä suurta ’viipaletta’ (kerrospullapalaa) lasin reunoilta aina tähtipullan reunoihin saakka.
  • Nosta 2 viipaletta kerrallaan ja kierrä ne 3 kertaa ympäri – poispäin toisistaan. Paina kahden kierretyn osan päät tiukasti yhteen niin, että ne tarttuvat toisiinsa kärjestä. Jatka samanlailla koko tähtipulla ympäri siten, että tähtipullassa on 8 kärkeä.
  • Anna tähtipullan kohota peitettynä noin 15 minuuttia.
  • Sudi tähtipulla munalla ja paista leivos uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  • Ripottele päälle tomusokeria (siivilän läpi) ja tarjoile tähtipulla lämpimänä!
Valmis!

Ravintosisältö

334 Kcal

Ainekset

Tähtipullan taikina
100 g
2½ dl
Hiivaa
50 g
Kananmunia
2
Jauhoja
600 g
Kardemummaa
2 tl
Karkeaa suolaa
1 tl
Kanelinen leivostäyte
150 g
Fariinisokeria
100 g
Kanelia
3 rkl
Kananmuna tähtipullan sutimista varten
Tomusokeri koristeluun
Lisää herkullisia ideoita
Piparkakkukranssi
1 tunti
Piparkakkukranssi
(5)