Kanelipullat

Kanelipullat

Mehevät kanelipullat valmistuvat käden käänteessä ja maistuvat aivan erityisen ihanalta lämpiminä suoraan uunista.
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Kanelipullat

Mehevät kanelipullat valmistuvat käden käänteessä ja maistuvat aivan erityisen ihanalta lämpiminä suoraan uunista.

Reseptistä valmistuu 50 kpl

Pullataikina

Täyte

Koristeluun

  • 1 kananmuna
  • ¾ raesokeria

Ohjeet

Murenna hiiva kulhoon. Kuumenna maito 37-asteiseksi. Kaada se hiivan päälle ja sekoita. Lisää kulhoon sula voi, sokeri, suola, kardemumma ja melkein kaikki jauhot. Vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 20 minuuttia. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Vaivaa taikina kevyesti jauhotetulla alustalla. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kumpikin suorakulmaisiksi, noin 30x45 cm-kokoisiksi levyiksi. Levitä täyte taikinalevyille tasaisesti. Taittele taikinalevyn reunat toistensa päälle niin että syntyy kolme taikinakerrosta. Leikkaa syntynyt kolmikerroksinen taikinalevy noin 1,5 cm levyisiin kaitaleisiin. Venytä kaitaleita hieman ja kieräytä ne löysiksi solmuiksi. Toista toiselle taikinalevylle. Asettele puustit uunipellille leivinpaperin päälle. Anna pullien kohota 15-20 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeri. Paista pullia uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Suositellut tuotteet