Pull-apart kanelipullat

Pull-apart kanelipullat

Pull-apart kanelipullat ovat nimensä mukaiset: pullataikina laskostetaan ennen paistamista vuokaan jolloin valmiit pullat ikään kuin revitään irti toisistaan.
https://www.arla.fi/reseptit/pull-apart-kanelipullat/

Tee näin:

Taikina
  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 30 minuuttia.
Pull-apart kanelipullat
  • Vaivaa taikinaa leivinpöydällä. Kauli taikina noin 30 x 60 cm:n suuruiseksi levyksi. Levitä päälle pehmeä voi ja ripottele päälle sokeria ja kanelia. Leikkaa levystä 6 kaistaletta ja asettele ne päällekkäin. Leikkaa kaistaleesta 6 neliötä ja asettele ne pystyasennossa voideltuun ja jauhotettuun leipävuokaan. Kohota noin 30 minuuttia leivinliinan alla. Voitele kananmunalla ja paista uunissa noin 30–35 minuuttia 175°C asteessa. Uunista poisoton jälkeen, anna pullan jäähtyä puolisen tuntia. Voit repäistä pullasta sopivia palasia joko käsin tai veitsen avulla.
Valmis!
Vinkki

Nämä ihanat puustit on ideoinut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.

Ainekset

Pullataikina
Arla® Vanhanajan luomutäysmaitoa
2½ dl
Hiivaa
25 g
Kananmuna
1
Sokeria
½ dl
Kardemummaa
½ rkl
Suolaa
¾ tl
Vaniljasokeria
2 tl
Vehnäjauhoja
n. 8 dl
75 g
Täyte
50 g
Dl sokeria
Rkl kanelia
Voiteluun
Kananmuna
1
Lisää herkullisia ideoita