Karamelli-persimonit

Karamelli-persimonit

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(4)

20 minuuttia

Karamelli-persimonit ovat herkullinen lisä syksyn ja talven juhlapöytiin. Persimonien sesonkikausi on lokakuusta tammikuuhun. Tutustu reseptiin

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Ainekset

  • 4 persimonia
  • 200 g toffeekaramelleja
  • ½ dl Arla Kuohukerma Kuohukermaa Suomesta
  • muutama kourallinen suolattuja maapähkinöitä
  • 100 g tummaa suklaata

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

1. Huuhtele persimonit ja kaiverra kanta pois. Työnnä puutikku persimonin läpi, melkein pohjaan asti. Voit käyttää jäätelötikkuja tai puisia syömäpuikkoja.
2. Kuumenna karamellit ja kerma kattilassa ja sekoita saadaksesi karamellitahnasta tasaista ja juoksevaa. Kun karamellit ovat sulaneet, valuta karamellikuorrute persimonien päälle. Kääntele persimoneja, jotta kuorrute leviää tasaisesti. Jos sinulla on leivontaritilä, hyödynnä sitä. Anna jäähtyä hetken.
3. Murskaa maapähkinöitä karkeasti veitsellä tai morttelissa. Siirrä sivuun odottamaan.
4. Sulata kattilassa tumma suklaa ja valuta karamelli-persimonien päälle. Ripottele suklaan päälle reilusti maapähkinärouhetta.

Vinkki

Lopputulos saa olla rouhean sotkuinen. Kun valutat sulatettua suklaata persimonien päälle, voit tehdä esimerkiksi raitoja tai kastaa vain toisen puoliskon suklaaseen. Jos haluat kuorrutteesta kovemman tarjoilua varten, laita kuorrutetut persimonit jäähtymään jääkaappiin.

Lisää herkullisia ideoita