Viikunajuustokakku

Viikunajuustokakku

60+ min
Herkullinen viikunajuustokakku on raikas ja tyylikäs tarjottava. Tuoreet viikunat ovat sesonkihedelmiä vuoden lopulla. Kokeile helppoa reseptiä!

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan viikunajuustokakku voitelemalla noin 20 x 20 cm kokoinen vuoka kevyesti. Voit käyttää neliön tai suorakaiteen muotoista vuokaa. Leikkaa vuokaan pitkät vuoan levyiset suikaleet leivinpaperia ja aseta leivinpaperit niin, että kakku on helppo nostaa niiden avulla vuoasta.
  • Valmista viikunajuustokakun pohja. Murskaa keksit ja sulata voi. Lisää voi keksimurun joukkoon ja painele seos vuoan pohjalle.
  • Sulata valkosuklaa ja notkista rahka kulhossa.
  • Vatkaa valkosuklaa sähkövatkaimella nopeasti rahkan joukkoon.
  • Levitä kakun täyte vuokaan ja laita viikunajuustokakku hyytymään jääkaappiin yön yli.
  • Siirrä viikunajuustokakku tarjoilulautaselle.
  • Leikkaa viikunat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja asettele viikunajuustokakun päälle.
  • Tarjoile valmis viikunajuustokakku heti koristelun jälkeen.
Valmis!
Vinkki

Kuvan kakku on valmistettu neliövuokaan, mutta leikattu tarjoilua varten puoliksi. Kuvan puolikkaan kakun saat, kun puolitat reseptin kaikki määrät ja käytät n. 20x10cm kokoista vuokaa.

Ainekset

Pohja
Digestive-keksejä
200 g
100 g
Täyte
600 g
Valkosuklaa
150 g
Tuoretta viikunoita
4
Lisää herkullisia ideoita
Vaniljajuustokakku
1 tunti
Vaniljajuustokakku
(60)