Maistuvimmat vinkit vapun viettoon

Vappumenu

Vapun juhlintaan kuuluu olennaisena osana herkuttelu hyvässä seurassa. Poimi maistuvimmat reseptit vappumenusta!

Moni viettää vappua piknikillä, ja ruoatkin täytyy tehdä sen mukaisesti. Erilaiset salaatit, suolaiset piirakat ja muut pikkupurtavat kulkevat näppärästi mukana, mutta sopivat myös kotona vaikkapa noutopöytään. Vappumenun kruunaa kunnon jälkiruoka. Perinteiset munkit toimivat aina, mutta erilaiset kakut ja juustokakut ovat myös mainioita jälkiruokia. Vappumenu kannattaa rakentaa seurueen mukaan. Ennen suunnittelua, onkin hyvä miettiä mahdolliset rajoitukset ruoka-aineiden suhteen.

Perinteinen vappumenu

Perinteisiin vappuruokiin kuuluvat mm. perunasalaatti, nakit, lihapullat ja totta kai munkit ja sima! Toisaalta vapun perinteiset nakit voi tarjoilla nakkipiiloina, jotka ovat myös lasten suosikkeja. Olemme keränneet tänne mukavan kattauksen sekä perinteisempiä että yllättävämpiäkin vappuruokia.

Kasvissyöjän vappumenu

Vappumenun voi helposti rakentaa myös kasvisruuista. Kokeile suolaisista piirakoista maukasta sipulipiirakkaa tai helppoa juustopiirakkaa. Jos vappuseurueeseen kuuluu gluteeniton ruokavaliota noudattavia, gluteeniton pestopiirakka tai gluteeniton juustopiirakka ovat herkullisia vaihtoehtoja. Ruokaisa kvinoasalaatti ja maistuva pastasalaatti sopivat niin piknikille kuin myös vapun noutopöytään. Fetasalaatti on kestosuosikki, joka toimii myös vappumenussa. Kasvispainotteisen vappumenun voi kruunata vappudonitseilla tai vaikkapa näyttävällä mangokakulla tai herkullisella kinuskijuustokakulla.

Inspiroidu herkullisista resepteistämme ja koosta oma vappumenusi!

Valitse alta suosikkisi!

Teemat