Churrot

Churrot

1 tunti
Churrot ovat herkullinen sormisyötävä niin arkeen kuin juhlaan! Halutessasi voit koristella churrot sulatetulla suklaalla ja vaikkapa värikäillä nonparelleilla.
https://www.arla.fi/reseptit/churrot/

Tee näin:

  • Kiehauta kattilassa voi, maito, suola ja sokeri.
  • Laske lämpöä ja sekoita joukkoon jauhot, kaneli ja kardemumma.
  • Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon kananmuna sähkövatkaimella sekoittaen.
  • Kun taikina on jäähtynyt, siirrä se pursotuspussiin.
  • Kuumenna rypsiöljy teräksissä kattilassa noin 180 asteeseen.
  • Pursota tähtityllan läpi taikinasta haluamasi muotoinen churro esimerkiksi leivinpaperin tai silikonisen leivonta-alustan päälle. Perinteinen churro on yleensä suoran tikun muotoinen, mutta hauskaa vaihtelua saat pursottamalla taikinan vaikkapa ympyrän muotoiseksi luupiksi.
  • Siirrä churro varovasti metallisen reikäkauhan avulla kuumaan öljyyn. Jos sinusta tuntuu, että taikina tarttuu sormiin kiinni ja siirto kauhaan ei onnistu, kokeile kastaa sormesi kylmään veteen.
  • Paista churro kullanruskeaksi ja nosta se reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
  • Sekoita kuorrutusta varten erillisessä kulhossa sokeria ja kanelia.
  • Kääntele churrot lämpiminä sokeri-kaneliseoksessa.
  • Kauniin koristelun churroillle saat esimerkiksi sulattamalla suklaata ja valuttamalla sitä churrojen päälle.
  • Tämän jälkeen ripottele suklaan päälle runsaasti haluamasi koristetta, esimerkiksi nonparelleja, pakastekuivattuja vadelmia tai mantelirouhetta.
Valmis!

Ainekset

Taikina
Kananmuna
1
3 dl
50 g
Suolaa
½ tl
Sokeria
1 rkl
Vehnäjauhoja
3 dl
Kanelia
1 tl
Kardemumma
½ tl
Paistamiseen
Rypsiöljyä
1 l
Kaneli-sokeriseos
Sokeria
1 dl
Kanelia
2 tl
Koristeluun
Suklaa
Värikkäitä strösseleitä strösseleitä, mantelirouhetta
Pakastekuivattuja vadelma rouheena
Lisää herkullisia ideoita
Munkit
Munkit
(6)
Rahkamunkit
60+ min
Rahkamunkit
(5)