Churrot

Churrot

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(5)

1 tunti

Churrot ovat herkullinen sormisyötävä niin arkeen kuin juhlaan! Halutessasi voit koristella churrot sulatetulla suklaalla ja vaikkapa värikäillä nonparelleilla.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}

Ainekset

Annokset

Taikina

Paistamiseen

  • 1 l rypsiöljyä

Kaneli-sokeriseos

  • 1 dl sokeria
  • 2 tl kanelia

Koristeluun

  • suklaata
  • värikkäitä nonparelleja strösseleitä, mantelirouhetta
  • pakastekuivattuja vadelmia rouheena

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

1. Kiehauta kattilassa voi, maito, suola ja sokeri. Laske lämpöä ja sekoita joukkoon jauhot, kaneli ja kardemumma. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon kananmuna sähkövatkaimella sekoittaen.

2. Kun taikina on jäähtynyt, siirrä se pursotuspussiin. Kuumenna rypsiöljy teräksissä kattilassa noin 180 asteeseen. Pursota tähtityllan läpi taikinasta haluamasi muotoinen churro esimerkiksi leivinpaperin tai silikonisen leivonta-alustan päälle. Perinteinen churro on yleensä suoran tikun muotoinen, mutta hauskaa vaihtelua saat pursottamalla taikinan vaikkapa ympyrän muotoiseksi luupiksi.

3. Siirrä churro varovasti metallisen reikäkauhan avulla kuumaan öljyyn. Jos sinusta tuntuu, että taikina tarttuu sormiin kiinni ja siirto kauhaan ei onnistu, kokeile kastaa sormesi kylmään veteen. Paista churro kullanruskeaksi ja nosta se reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Sekoita kuorrutusta varten erillisessä kulhossa sokeria ja kanelia. Kääntele churrot lämpiminä sokeri-kaneliseoksessa.

4. Kauniin koristelun churroillle saat esimerkiksi sulattamalla suklaata ja valuttamalla sitä churrojen päälle. Tämän jälkeen ripottele suklaan päälle runsaasti haluamasi koristetta, esimerkiksi nonparelleja, pakastekuivattuja vadelmia tai mantelirouhetta.

Lisää herkullisia ideoita