Munkit

Munkit

Munkit ovat perinteinen vappuherkku. Reseptillämme herkulliset munkit valmistuvat käden käänteessä myös kotikeittiössä! Kokeile!
https://www.arla.fi/reseptit/munkit/

Tee näin:

Munkit
  • Aloita munkkien valmistus taikinasta. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja siirrä se kulhoon. Murenna hiiva joukkoon ja lisää munat, sokeri, suola sekä jauhot vähitellen. Taikana saa jäädä hiukan löysemmäksi kuin pullataikina.
  • Anna munkkitaikinan kohota. Leivo taikinasta pikkupullia ja kohota.
  • Kuumenna rypsiöljy 170–180° -asteiseksi ja huolehdi, että padan kansi on lähellä äläkä laita liesituuletinta päälle. Testaa rasvan kuumuus vaalealla leivällä tai taikinanpalalla.
  • Kun munkit ovat kohonneet, tee pullista rinkilöitä sormilla pyörittämällä. Paista munkit kauniin ruskeiksi (n. 3 min) molemmilta puolilta.
  • Nostele munkit reikäkauhalla lautaselle, jonka päällä on talouspaperia. Valuta munkit talouspaperin päällä ja sokeroi osa munkeista appelsiinisokerilla.
  • Jäähdytä loput munkit ja kuorruta sitruunakuorrutteella ja koristele raastetulla sitruunan kuorella.
Appelsiinisokeri
  • Sekoita kaikki ainekset keskenään syvällä lautasella.
Sitruunakuorrute
  • Sekoita kaikki ainekset keskenään paitsi sitruunankuoriraaste. Valuta munkit talouspaperin päällä, sokeroi osa munkeista appelsiinisokerilla. Jäähdytä loput ja kuorruta sitruunakuorrutteella ja koristele raastetulla sitruunan kuorella.
Valmis!

Ainekset

Munkit
Arla® Vanhanajan luomutäysmaitoa
5 dl
Sokeria
1½ dl
Kananmunia
2
Suolaa
1 tl
Hiivaa
50 g
Kardemummaa
1 tl
150 g
Vehnäjauhoja
900 g
Paistamiseen
Rypsiöljyä
tai 1 l
Appelsiinisokeri
Sokeria
2 dl
Appelsiinin kuori raasteena
1
Sitruunakuorrute
Sitruunamehua
0,3 dl
Tomusokeria
2½ dl
Vaniljajauhetta
1 tl
Lisää herkullisia ideoita
Rahkamunkit
2 tuntia 30 minuuttia
Rahkamunkit
(5)