Munkit

Munkit

Munkit ovat perinteinen vappuna nautittava herkku. Ohjeellamme herkulliset munkit valmistuvat myös kotikeittiössä käden käänteessä!
Arvioi (4)

Minun arvosanani

Munkit

Munkit ovat perinteinen vappuna nautittava herkku. Ohjeellamme herkulliset munkit valmistuvat myös kotikeittiössä käden käänteessä!

Reseptistä valmistuu 40 kpl

Taikina

Paistamiseen

Appelsiinisokeri

  • 2 dl sokeria
  • 1 appelsiinin kuori raasteena

Sitruunasokerikuorrute

  • 0.3 dl sitruunamehua
  • 2½ dl tomusokeria
  • 1 maustemitallinen vaniljajauhetta

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, lisää munat, sokeri, suola, hiiva, lisää jauhot vähitellen, taikana saa jäädä hiukan löysemmäksi kuin pullataikina. Anna taikinan kohota, leivo taikinasta pikkupullia ja kohota. Kuumenna kirkastettu voi n. 140°( öljy 170-180°), huolehdi, että padan kansi lähellä äläkä laita liesituuletinta päälle. Testaa rasvan kuumuus vaalealla leivällä tai taikinanpalalla. Kun munkit ovat kohonneet, tee pullista rinkilöitä sormilla pyörittämällä. Paista munkkirinkilä kauniin ruskeiksi (n 3 min) molemmilta puolilta. Appelsiinisokeri: sekoita kaikki ainekset keskenään syvällä lautasella. Sitruunakuorrute: Sekoita kaikki ainekset keskenään paitsi sitruunankuoriraaste. Valuta munkit talouspaperin päällä, sokeroi osa munkeista appelsiinisokerilla. Jäähdytä loput ja kuorruta sitruunakuorrutteella ja koristele raastetulla sitruunan kuorella.

Suositellut tuotteet