Tikkumunkit
•
Tikkumunkit ja dipit – nam! Dippaile ihania tikkumunkkeja makurahkasta helposti syntyvään dippiin tai kehittele omia makuyhdistelmiä.
Tee näin:
Valmista ensin dippi jääkaappiin maustumaan:
Valmista tikkumunkit
Vinkki
Huomioitavaa: Uppopaistettaessa kannattaa muistaa pitää sammutuspeite käden ulottuvilla. Myös kattilan kansi on hyvä pitää lähellä. Muistathan, että palavaa öljyä ei saa koskaan yrittää sammuttaa vedellä! Kaada käytetty, siivilöity ja jäähdytetty öljy takaisin öljypulloon. Voit käyttää paistorasvaa pari kertaa tai hävittää rasvan nostamalla öljypullon sekajätteeseen.
Ainekset
Munkkitaikina
Vehnäjauhoja
|
5½ dl |
---|---|
Sokeria
|
½ dl |
Kardemummaa
|
1½ tl |
Leivinjauhetta
|
2 tl |
Ripaus suolaa
|
|
2 dl | |
Kananmuna
|
1 |
1½ rkl | |
Auringonkukkaöljyä paistamiseen
|
1 l |
Tomusokeri viimeistelyyn
|
Mangorahka-hunajamelonidippi
Hunajamelonia
|
n. 300 g |
---|---|
1 prk |