Tikkumunkit

Tikkumunkit

Tikkumunkit ja dipit – nam! Dippaile ihania tikkumunkkeja makurahkasta helposti syntyvään dippiin tai kehittele omia makuyhdistelmiä.
https://www.arla.fi/reseptit/tikkumunkit-rahkadipeilla/

Tee näin:

Valmista ensin dippi jääkaappiin maustumaan:
  • Valmista mangorahka-hunajamelonidippi leikkaamalla melonista 300 gramman pala, poista siemenet ja leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Soseuta meloninpalat sauvasekoittimella ja sekoita kulhossa mangorahkan joukkoon.
Valmista tikkumunkit
  • Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Sekoita kuivat aineet keskenään tilavassa kulhossa.
  • Mittaa toiseen kulhoon maito ja lisää joukkoon kananmuna. Vispaa tasaiseksi.
  • Kaada maitoseos kuivien aineiden joukkoon, ensin vispaten ja sitten käsin vaivaten, lisää sula voi ja vaivaa käsin, kunnes taikina irtoaa käsistä. Voit lisätä vielä hieman jauhoja, jos taikina tarttuu käsiin.
  • Kauli taikina jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi, noin 40 cm x 20 cm kokoiseksi ja 1,5 cm paksuksi levyksi. Leikkaa taikinasta 40 kappaletta noin 2 cm x 10 cm kokoisia taikinasuikaleita.
  • Kaada öljy paksupohjaiseen kattilaan tai kasariin niin, että öljyä on kattilan pohjalla vähintään 5 cm ja kuumenna öljy. Testaa sopiva kuumuus tiputtamalla öljyyn pala taikinaa. Kun taikina kohoaa heti öljyn pinnalle, on öljy tarpeeksi kuumaa. Laske lieden lämpöä.
  • Ota taikinasuikale kerrallaan, kierrä sitä hieman itsensä ympäri ja aseta taikinasuikale varovasti öljyyn ja paista, kunnes tikku on kullanruskea. Nosta valmiit munkkitikut pihdeillä tai reikäkauhalla talouspaperille valumaan.
  • Ennen tarjoilua, ripottele tikkujen päälle tomusokeria.
Valmis!
Vinkki

Huomioitavaa: Uppopaistettaessa kannattaa muistaa pitää sammutuspeite käden ulottuvilla. Myös kattilan kansi on hyvä pitää lähellä. Muistathan, että palavaa öljyä ei saa koskaan yrittää sammuttaa vedellä! Kaada käytetty, siivilöity ja jäähdytetty öljy takaisin öljypulloon. Voit käyttää paistorasvaa pari kertaa tai hävittää rasvan nostamalla öljypullon sekajätteeseen.

Ainekset

Munkkitaikina
Vehnäjauhoja
5½ dl
Sokeria
½ dl
Kardemummaa
1½ tl
Leivinjauhetta
2 tl
Ripaus suolaa
2 dl
Kananmuna
1
1½ rkl
Auringonkukkaöljyä paistamiseen
1 l
Tomusokeri viimeistelyyn
Mangorahka-hunajamelonidippi
Hunajamelonia
n. 300 g
1 prk
Lisää herkullisia ideoita
Munkkitaikina
2 tuntia 30 minuuttia
Munkkitaikina
(6)
Rahkamunkit
2 tuntia 30 minuuttia
Rahkamunkit
(5)