Munkkitaikina

Munkkitaikina

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(3)

60+ min

Hyvä munkkitaikina auttaa valmistamaan suussa sulavat munkit. Tutustu ihanan mehevään reseptiin, jolla on helppo onnistua!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}

Ainekset

Annokset

Ainekset

Paistamiseen

  • 1 kg kookosrasvaa

Täytteeksi

  • omenamarmeladi
  • pinnalle sokeria

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

Valmista munkkitaikina

1. Aloita munkkitaikinan valmistus lämmittämällä maito kädenlämpöiseksi kattilassa. Liuota kulhossa maidon joukkoon hiiva. Lisää sokeri, keltuaiset, kardemumma ja suola. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa hyvin. Lisää pehmeä voi alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä 30-45 minuuttia.
2. Vaivaa munkkitaikina jauhotetulla alustalla. Muotoile taikinasta tasapaksu tanko. Jaa tanko 20 yhtä suureen palaan ja pyöritä munkkitaikina pulliksi. Nosta pullat leivinpaperin päälle ja anna kohota hyvin liinan alla.

Paista munkit

1. Kuumenna kookosrasva 180 asteeseen. Pane munkit öljyyn reikäkauhalla kohonnut puoli alaspäin ja kypsennä 2-3 kpl kerrallaan. Kypsennä 2-3 minuuttia/puoli ja käännä, kun pinta on ruskea.
2. Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan. Lisää seuraavat munkit öljyyn paistumaan.

Täytä ja sokeroi munkit

1. Täytä munkit omenamarmeladilla. Pane hillo pursotinpussiin, jossa on kapea ja terävä tylla eli suutinkappale. Paina tylla munkin keskelle ja pursota marmeladia täytteeksi.
2. Kaada sokeri pakastuspussiin ja kääntele munkit siinä lämpiminä. Voit myös sokeroida munkit paperipussissa ravistelemalla.

Lisää herkullisia ideoita