Vohvelitikut

Vohvelitikut

Vohvelit ovat herkullinen jälkiruoka sellaisenaan, mutta ihanat vohvelitikut nostavat herkun uudelle tasolle!

Tee näin:

  • Sekoita hiiva lämpimään maitoon ja peitä kulho leivinliinalla.
  • Lisää munat ja erotellut keltuaiset monitoimikoneen kulhoon. Lisää myös sokeri.
  • Vaahdota 2-3 min täydellä teholla.
  • Siivilöi jauhot ja ripaus suolaa vaahtoon, sekoita. Älä lisää kaikkia jauhoja kerralla.
  • Seuraavaksi lisää maito-hiivaseos kulhoon ja sekoita alhaisella teholla kunnes taikina on tasaista.
  • Peitä taas leivinliinalla ja anna kohota.
  • Kun taikina on hiukan kohonnut, lisää huoneenlämpöinen voi pieninä paloina puuhaarukalla sekoittaen kunnes voi on tasaisesti sekoittunut taikinaan.
  • Peitä taikina vielä kerran leivinliinalla ja anna nousta lämpimässä paikassa. Näin saat kuohkeita vohveleita.
  • Paista vohvelit lisäämällä n. lusikallinen taikinaa vohveliraudalle ja työntämällä taikinaan puinen jäätelötikku.
  • Kasta jäähtyneet vohvelitikut sulatettuun valkosuklaaseen ja ripottele pinnalle haluamasi koristeet.
Valmis!

Ainekset

Vohvelitaikina
Vehnäjauhoja
350 g
1½ dl
Hiivaa
40 g
200 g
Sokeria
2 rkl
Kananmunia
2
Munankeltuaista
2
Suolaa
ripausta
Koristeet
Valkosuklaa
100 g
Värikkäitä m&m karamellia oreokeksejä
Lisää herkullisia ideoita