Vappudonitsit

Vappudonitsit

Donitsit, munkit vappuherkkua makeimmillaan.
https://www.arla.fi/reseptit/vappudonitsit/

Tee näin:

  • Murenna hiiva 1 desilitraan kädenlämpöistä maitoa, lisää 2 rkl vehnäjauhoja ja hiukan sokeria, sekoita ja laita lämpimään paikkaan kohoamaan.
  • Sulata voi ja anna jäähtyä.
  • Vaahdota yleiskoneessa munankeltuaiset, muna, sokeri ja ripaus suola.
  • Lisää siivilöidyt jauhot hiiva-maitoseokseen, lisää muna-sokeriseos sekä loput maidosta ja vaivaa taikinaksi.
  • Lisää sulatettu voi ja jatka vaivaamista n. 15 min, kunnes taikina irtoaa kädestä. Peitä leivinliinalla ja anna taikinan nousta lämpimässä paikassa. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, leivo donitsit.
  • Kauli paksuhko levy ja ota muotilla pyöreitä donitseja ja tee pienemmällä muotilla reikä keskelle. Laita donitsit leivinpaperille ja peitä leivinliinalla, kohota 5-10 min.
  • Kuumenna öljy rautapadassa 180°C (leivänpalan tulee ruskistua kauniisti noin minuutissa). Ole varovainen kuuman rasvan kanssa, varaa kansi lähelle ja huolehdi ettei vettä pääse roiskahtamaan kuumaan öljyyn.
  • Paista munkit molemmilta puolilta kauniin ruskeasi. Nosta donitsit talouspaperin / keittiöpyyhkeen päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois.
  • Sekoita jogurtti tomusokeriin ja jaa se kahteen kulhoon. Sekoita toiseen tilkka punajuurimehua ja toiseen kurkumaa ja vesi.
  • Kasta donitsit kuorrutuksiin ja koristele ne haluamallasi tavalla.
Valmis!

Ainekset

Taikina
Vehnäjauhoja
500 g
Hiivaa
30 g
Kananmunan keltuaisia
3
Kananmuna
1
Sokeria
2 rkl
50 g
2 dl
Rypsiöljy uppopaistamiseen
Koriteluun
Tomusokeria
2 dl
Arla Ingman Luonnonjogurttia
1 rkl
Punajuurimehua
1 rkl
Kurkumaa + 1 tl vettä
1 tl
Maitosuklaata
50 g
Valkosuklaa
20 g
Prezel suolakeksejä, kookoslastuja
Lisää herkullisia ideoita
Munkkitaikina
2 tuntia 30 minuuttia
Munkkitaikina
(6)