Vappudonitsit

Vappudonitsit

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

Donitsit, munkit vappuherkkua makeimmillaan.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}

Ainekset

Taikina

Koriteluun

  • 2 dl tomusokeria
  • 1 rkl Ingman luonnonjogurttia
  • 1 rkl punajuurimehua
  • 1 tl kurkumaa + 1 tl vettä
  • 50 g maitosuklaata
  • 20 g valkosuklaata
  • prezel suolakeksejä, kookoslastuja

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

1. Murenna hiiva 1 desilitraan kädenlämpöistä maitoa, lisää 2 rkl vehnäjauhoja ja hiukan sokeria, sekoita ja laita lämpimään paikkaan kohoamaan. Sulata voi ja anna jäähtyä.

2. Vaahdota yleiskoneessa munankeltuaiset, muna, sokeri ja ripaus suola.

3. Lisää siivilöidyt jauhot hiiva-maitoseokseen, lisää muna-sokeriseos sekä loput maidosta ja vaivaa taikinaksi. Lisää sulatettu voi ja jatka vaivaamista n. 15 min, kunnes taikina irtoaa kädestä. Peitä leivinliinalla ja anna taikinan nousta lämpimässä paikassa.

4. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, leivo donitsit. Kauli paksuhko levy ja ota muotilla pyöreitä donitseja ja tee pienemmällä muotilla reikä keskelle. Laita donitsit leivinpaperille ja peitä leivinliinalla, kohota 5-10 min.

5. Kuumenna öljy rautapadassa 180°C (leivänpalan tulee ruskistua kauniisti noin minuutissa) Ole varovainen kuuman rasvan kanssa, varaa kansi lähelle ja huolehdi ettei vettä pääse roiskahtamaan kuumaan öljyyn.

6. Paista munkit molemmilta puolilta kauniin ruskeasi. Nosta donitsit talouspaperin / keittiöpyyhkeen päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois.

7. Sekoita jogurtti tomusokeriin ja jaa se kahteen kulhoon. Sekoita toiseen tilkka punajuurimehua ja toiseen kurkumaa ja vesi.

8. Kasta donitsit kuorrutuksiin ja koristele ne haluamallasi tavalla.

Lisää herkullisia ideoita