Rahkamunkit

Rahkamunkit

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

60+ min

Herkulliset rahkamunkit ovat koko perheen suosikkeja. Rahkamunkit sopivat tarjolle vappuna, syntymäpäivillä tai vaikka uutena vuotena. Tutustu reseptiin!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}

Ainekset

Reseptistä valmistuu 40 kpl

Ainekset

Paistamiseen

  • 1 kg kookosrasvaa

Pinnalle

  • sokeria

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

1. Aloita rahkamunkit valmistamalla taikina. Lämmitä maito ja rahka varovasti kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva ja sokeri, sekoita hyvin ja anna hetki seistä.
2. Mittaa jauhot, suola, kardemumma, vaniljasokeri sekä raastettu sitruunankuori toiseen astiaan. Lisää jauhojen joukkoon rahka-maito-hiivaseos ja tämän jälkeen kanamuna. Vaivaa taikinaan lopuksi kädenlämpöinen voi ja anna taikinan kohta ainakin kaksinkertaiseksi huoneenlämmössä liinan alla, noin tunnin ajan.
3. Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla ja jaa se kahtia. Muotoile taikinapaloista kaksi tasapaksua tankoa. Paloittele tangot kumpikin 20 palaan. Pyörittele pulliksi ja anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin 30 minuuttia.
4. Jos haluat rahkamunkit rinkeleiksi, paina jokaiseen kohonneeseen pullaan sormella reikä keskelle ja suurenna reikää venyttämällä.
5. Kuumenna kookosrasva 180 asteeseen. Paista munkkeja molemmin puolin 3-5 minuuttia yhteensä, kunnes väri on kauniin ruskea ja rahkamunkit ovat kypsiä. Nosta rahkamunkit talouspaperille hetkeksi valumaan ennen sokerissa pyörittelyä.
6. Pyörittele munkit sokerissa ennen tarjoilua.

Lisää herkullisia ideoita