Rahkamunkit

Rahkamunkit

60+ min
Herkulliset rahkamunkit ovat koko perheen suosikkeja. Rahkamunkit sopivat tarjolle vappuna, syntymäpäivillä tai vaikka uutena vuotena. Tutustu reseptiin!

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan rahkamunkit tekemällä ensin pullataikina. Lämmitä maito ja rahka varovasti kädenlämpöiseksi. Vispaa kerma ja sekoita maito-rahkaseoksen joukkoon.
  • Lisää hiiva ja sokeri, sekoita hyvin ja anna hetki seistä.
  • Mittaa jauhot, suola, kardemumma, vaniljasokeri sekä raastettu sitruunankuori toiseen astiaan.
  • Lisää jauhojen joukkoon rahka-maito-hiivaseos ja tämän jälkeen kanamuna.
  • Vaivaa taikinaan lopuksi kädenlämpöinen voi ja anna taikinan kohta ainakin kaksinkertaiseksi huoneenlämmössä liinan alla, noin tunnin ajan.
  • Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla ja jaa se kahtia. Muotoile taikinapaloista kaksi tasapaksua tankoa. Paloittele tangot kumpikin 20 palaan. Pyörittele pulliksi ja anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin 30 minuuttia. Jos haluat rahkamunkit rinkeleiksi, paina jokaiseen kohonneeseen pullaan sormella reikä keskelle ja suurenna reikää venyttämällä.
  • Kuumenna kookosrasva 180 asteeseen.
  • Paista rahkamunkin molemmin puolin kookosrasvassa yhteensä 3-5 minuuttia, kunnes väri on kauniin ruskea ja rahkamunkit ovat kypsiä.
  • Nosta rahkamunkit talouspaperille hetkeksi valumaan ennen sokerissa pyörittelyä. Pyörittele munkit sokerissa ennen tarjoilua.
Valmis!

Ainekset

Ainekset
150 g
1 dl
3 dl
Hiivaa
50 g
Kananmuna
1
Sokeria
1½ dl
Kardemummaa
2 tl
Vaniljasokeria
2 tl
Suolaa
1 tl
Luomu sitruunan kuori raastettu
1
100 g
Puolikarkeita spelttivehnäjauhoja
noin 17 dl
Paistamiseen
Kg kookosöljyä
1
Pinnalle
Sokeria
Lisää herkullisia ideoita
Munkit
Munkit
(5)