Wanhanajan Crème Fraiche -donitsit

Wanhanajan Crème Fraiche -donitsit

Crème Fraiche ja sitruuna maustavat perinteisen donitsit. Tarjoile kahvikupposen kanssa.

Tee näin:

  • Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Pese sitruuna huolellisesti, kuivaa ja raasta puolet kuoresta hienoksi raasteeksi. Mittaa jauhot, suola ja leivinjauhe astiaan. Vatkaa pehmennyt voi ja sokerit vatkaimella ryynimäiseksi seokseksi. Lisää munankeltuaiset ja sitruunankuoret ja vatkaa, kunnes seos on tasainen. Sekoita voiseoksen joukkoon vuorotellen kuivat aineet ja crème fraiche, noin kolmessa erässä. Taikinan tulee jäädä tahmeaksi. Peitä taikina muovikelmulla ja laita jääkaappiin tunniksi vetäytymään. Jauhota leivinalusta ja kauli taikina noin 2,5 cm paksuiseksi levyksi. Leikkaa taikinasta, noin 7 cm halkaisijaltaan olevalla muotilla donitseja ja tee pienemmällä muotilla tai veitsellä reikä keskelle. Käytä kaikki taikina leipomalla ylijääneet osat aina uudelleen. Kaada rypsi- tai friteerausöljyä paksupohjaiseen kattilaan ja lämmitä öljy 163-asteeseen. Jos et omista digitaalista mittaria, voit testata öljyn lämmön pienellä taikinanokareella. Öljy on sopivan kuuma, kun nokare nousee ripeästi pintaan. Laske sitten hieman lieden lämpötilaa. Paista donitseja noin 1,5 minuuttia tai kunnes ne ovat tummanruskeita. Aseta donitsit ritilälle talouspaperin päälle jäähtymään. Tee kuorrute. Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Lisää joukkoon kiehuva vesi ja sitruunan mehu. Vispaa tasaiseksi. Dippaa jäähtyneen donitsin toinen puoli kuorrutteeseen. Anna kuorrutteen jähmettyä puolisen tuntia. Donitsit maistuvat parhailta tuoreina, mutta säilyvät hyvin leivinpaperilla peitettyinä seuraavaan päivään.
Valmis!

Ainekset

Donitsitaikina
25 g
Sitruuna
Jauhoja
4½ dl
Tl suolaa
Leivinjauhetta
1½ tl
Sokeria
1½ dl
Vaniljasokeria
1 tl
Munankeltuaista
2
1 prk
Rypsiöljyä tai friteerausöljyä
2 l
kuorrute
Sokerikuorrute
5 dl
Vaniljasokeria
1 tl
Tl suolaa
Kiehuvaa vettä
½ dl
Puolikkaan sitruunan mehu