Vappukakku

Vappukakku

60+ min
Vappubrunssin kruunaa upea vappukakku! Raikas vappukakku viimeistellään ihanalla mangovaahdolla ja serpentiiniä muistuttavilla sitruskierteillä. Kokeile helppoa reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/vappukakku/

Tee näin:

Vappukakku
  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Sipaise vuoan reunoille voita ja leikkaa leivinpaperista kaistaleet ja asettele irtopohjavuoan reunoille. Kuvan kakku on tehty halkaisijaltaan 20 cm kokoiseen irtopohjavuokaan. Jos käytät isompaa vuokaa, paistoaika lyhenee hieman.
  • Aloita vappukakku taikinasta. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdotuksen loppuvaiheessa lisää joukkoon vaniljauute ja sekoita hyvin. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja kookoshiutaleet. Sulata voi ja anna jäähtyä hieman.
  • Lisää jauhoseosta ja kookosmaitoa munasokerivaahtoon vuorotellen muutamassa erässä. Sekoita kakkutaikinaa vain sen verran, että jauhopaakkuja ei ole enää näkyvissä. Lopuksi sekoita joukkoon vielä sulatettu voi.
  • Kaada kakkutaikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista vappukakkua uunin alatasolla noin 45–50 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä ja taikina on keskeltäkin täysin paistunut. Anna kakun jäähtyä vuoassa 10 minuuttia, ennen kuin siirrät sen tarjoiluastialle jääkaappiin jäähtymään kokonaan.
  • Sillä aikaa, kun vappukakku jäähtyy, valmista mangovaahto. Vaahdota kerma. Sulata valkosuklaa matalassa lämpötilassa mikrossa ja sekoita se nopeasti vaahdotetun kerman joukkoon. Lisää joukkoon vielä rahkat ja laita mangovaahto jääkaappiin odottamaan vappukakun koristelua.
Koristelu
  • Valmista sitrushedelmäkierteet vappukakun koristelua varten.
  • Aseta sitruuna leikkuulaudalle kyljelleen, ja leikkaa siitä ohuita poikkileikkauksia niin, että saat kokonaisia ympyränmallisia siivuja.
  • Leikkaa hedelmäliha irti kuoresta käyttäen terävää veistä.
  • Tee pieni halkaisu kuoreen, niin että saat kuoresta pitkän suikaleen. Kieputa suikaletta sormen tai esimerkiksi lusikan varren ympärille, ja pidä kuorta kieputettuna usean sekunnin ajan. Jos kuori ei tunnu pitävän kierremuotoa useamman sekunnin jälkeen, jätä se rullalle jonkin painon, esimerkiksi lautasen alle.
  • Toista tämä valitsemiesi sitrushedelmien kohdalla.
  • Ota mangovaahto jääkaapista ja levitä se jäähtyneen kakun päälle.
  • Viimeistele vappukakku mansikoilla ja valmistamillasi kuorikierteillä.
Valmis!

Ainekset

Vappukakku
Kananmunia
4
Sokeria
4 dl
Vaniljauutetta
1 tl
Vehnäjauhoja
4 dl
Leivinjauhetta
2 tl
Kookoshiutale
2 dl
Kookosmaitoa
2 dl
½ dl
Mangovaahto
400 g
1 dl
Valkosuklaa
100 g
Koristelu
Mansikoita
Sitrushedelmäkierteitä (esim. sitruunasta, limetti ja appelsiinista)
Lisää herkullisia ideoita
Rahkamunkit
60+ min
Rahkamunkit
(5)