Donitsit

Donitsit

60+ min
Donitsit ovat amerikkalaisten muunnelma munkeista. Donitsit paistetaan öljyssä ja kastetaan sokeriin tai koristellaan kuorrutteella. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

Donitsit
  • Aloita donitsit taikinan valmistuksella. Murustele hiiva ensin kulhoon. Sulata voi kattilassa ja lisää maito. Kuumenna korkeintaan 37 asteiseksi ja kaada neste hiivan päälle.
  • Lisää sokeri, suola, kananmuna, sitruunankuori ja suurin osa jauhoista. Alusta taikinaa. Anna taikinan kohota liinan alla peitettynä noin 40 minuuttia.
  • Ota taikina esille jauhotetulle leivinpöydälle. Kauli taikinasta noin 0,5 cm paksuinen levy.
  • Tee levystä muotilla pyöreitä donitseja, jotka ovat noin 10 cm halkaisijaltaan. Tee pieni reikä donitsien keskelle sormilla puhkaisemalla tai pullonsuulla. Anna donitsien kohota peitettynä noin puoli tuntia.
  • Kuumenna öljy noin 180 asteeseen teräskattilassa tai valurautapadassa. Paista donitseja erissä 1 minuutin ajan kummaltakin puolelta. Nosta donitsit reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja lisää seuraavat donitsit öljyyn paistumaan.
  • Valmista seuraavaksi kuorrute donitseille. Sekoita tomusokeri ja vesi yhteen paksuksi, sileäksi kuorrutteeksi. Värjää kuorrute tarvittaessa elintarvikevärillä.
  • Ripottele tai levitä kuorrute donitsien päälle. Voit myös upottaa donitsit sokeriin, kun ne ovat vielä kuumia.
Valmis!
Vinkki

Jos sinulla ei ole lämpömittaria, voit tarkistaa öljyn lämpötilan lisäämällä pienen leipäpalan öljyyn. Jos leipä paistuu kullanruskeaksi 1 minuutissa, lämpötila on oikea.

Ainekset

Donitsit
Hiivaa
25 g
75 g
4 dl
Sokeria
1½ dl
Suolaa
1 tl
Kananmunia
2
Sitruuna (raastettu kuori)
½
Vehnäjauhoja
13 dl
Paistamiseen
Rypsiöljyä
1 l
Koristeluun
Sokeria
Kuorrute
Tomusokeria
2 dl
Vettä
1½ rkl
Lisää herkullisia ideoita
Rahkamunkit
60+ min
Rahkamunkit
(5)
Munkkitaikina
60+ min
Munkkitaikina
(6)