Berliininmunkit

Berliininmunkit

Berliininmunkit ovat makeita suupaloja, jotka maistuvat parhailta tietenkin itse tehtyinä!

Tee näin:

  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva sen joukkoon.
  • Sekoita joukkoon sokeri, suola, kananmuna ja kardemumma.
  • Lisää ensin noin puolet jauhoista.
  • Sulata rasva ja lisää se taikinan joukkoon.
  • Lisää loput jauhot taikinaan hyvin sekoittaen. Taikina saa jäädä hieman löysäksi. Anna taikinan turvota lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä puolisen tuntia.
  • Muotoile taikinasta pieniä ja pyöreitä pullia. Anna niiden kohota leivinliinalla peitettynä vielä parikymmentä minuuttia.
  • Kuumenna öljy kattilassa ja aloita munkkien paisto. Lisää öljyn joukkoon muutama munkki kerrallaan ja anna niiden ruskistua ensin toiselta puolelta. Käännä munkit ja ruskista myös toiselta puolelta.
  • Kun munkit ovat valmiit, nosta ne reikäkauhalla talouspaperilla vuoratulle lautaselle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois. Anna munkkien jäähtyä hetki.
  • Pursota munkkien sisälle ohuella pursottimella hilloa.
  • Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeri, vesi ja elintarvikeväri keskenään.
  • Pursota ensin haluamasi kuvion ääriviivat ja täytä sitten muoto kuorrutteella.
Valmis!
Vinkki

Elintarvikevärin voi korvata esimerkiksi pakastevadelmista sulatuksen yhteydessä irtoavalla mehulla. Tämän ohjeen on tehnyt Köökistä kajahtaa -blogin Maija

Ainekset

2½ dl
Hiivaa
25 g
Sokeria
1 dl
Suolaa
½ tl
Kananmuna
1
Kardemummaa
2 tl
Vehnäjauhoja
7 dl
100 g
Paistamiseen
L rypsiöljy
1
Täyte ja koristelu
Vadelmahilloa
Tomusokeria
2½ dl
Vettä
2 rkl
Pari tippaa punaista elintarvikevärejä
Lisää herkullisia ideoita
Rahkamunkit
60+ min
Rahkamunkit
(5)