Berliininmunkit

Berliininmunkit

Berliininmunkit ovat makeita suupaloja, jotka maistuvat parhailta tietenkin itse tehtyinä!
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Berliininmunkit

Berliininmunkit ovat makeita suupaloja, jotka maistuvat parhailta tietenkin itse tehtyinä!

Annoslukumäärä

Paistamiseen

  • 1 l rypsiöljyä

Täyte ja koristelu

  • vadelmahilloa
  • 2½ dl tomusokeria
  • 2 rkl vettä
  • pari tippaa punaista elintarvikeväriä

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva sen joukkoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kananmuna ja kardemumma. Lisää ensin noin puolet jauhoista. Sulata rasva ja lisää se taikinan joukkoon. Lisää loput jauhot taikinaan hyvin sekoittaen. Taikina saa jäädä hieman löysäksi. Anna taikinan turvota lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä puolisen tuntia. Muotoile taikinasta pieniä ja pyöreitä pullia. Anna niiden kohota leivinliinalla peitettynä vielä parikymmentä minuuttia. Kuumenna öljy kattilassa ja aloita munkkien paisto. Lisää öljyn joukkoon muutama munkki kerrallaan ja anna niiden ruskistua ensin toiselta puolelta. Käännä munkit ja ruskista myös toiselta puolelta. Kun ne ovat valmiit, nosta ne reikäkauhalla talouspaperilla vuoratulle lautaselle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois. Anna munkkien jäähtyä hetki. Pursota niiden sisälle ohuella pursottimella hilloa. Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeri, vesi ja elintarvikeväri keskenään. Pursota ensin haluamasi kuvion ääriviivat ja täytä sitten muoto kuorrutteella.

Vinkit

Elintarvikevärin voi korvata esimerkiksi pakastevadelmista sulatuksen yhteydessä irtoavalla mehulla. Tämän ohjeen on tehnyt Köökistä kajahtaa -blogin Maija

Suositellut tuotteet