Tippaleivät kuuluvat vappuun, mutta kukaan ei kiellä nauttimasta näistä muulloinkin! Valmista tippaleivät itse ja kokeile reseptiämme.
Tee näin:
Tippaleivät
Valmista tippaleipien taikina. Sekoita yhteen munat, sokeri, sulatettu voi ja appelsiininkuori. Yhdistä erillisessä astiassa leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää ne mukaan taikinaan, sekoita tasaiseksi.
Kuumenna öljy noin 170–180 asteiseksi paksupohjaisessa teräskattilassa. Öljyä tarvitaan n. 8 cm korkeuteen. Voit testata öljyn kuumuuden esim. vaalealla leivänpalalla. Öljy on tarpeeksi kuumaa, jos leipä muuttuu kauniin ruskeaksi 1–2 minuutissa.
Upota pyöreä teräksinen liemikauha tai reikäkauha öljyyn, niin että se on puolillaan öljyä. Pursota liemikauhaan/reikäkauhaan taikinaa pursottimen läpi noin pari ruokalusikallista siten, että se muodostaa rasvan pinnalle ristikoita.
Valmista 2–3 tippaleipää kerrallaan. Tippaleivät käännetään ja keitetään vaalean ruskeaksi molemmin puolin.