Pestohyrrät

Pestohyrrät

Pestohyrrät sopivat tarjottavaksi vaikkapa piknikille. Voit käyttää pestohyrriin kaikenlaisia pestoja. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

  • Aloita pestohyrrät valmistamalla ensin taikina. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  • Lisää kulhoon suola ja öljy sekä ¾ jauhoista. Sekoita taikinaksi.
  • Nosta taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa loput jauhoista taikinaan. Vaivaa taikina tasaiseksi.
  • Kauli taikina neliömäiseksi levyksi (noin 35 x 45 cm). Levitä pesto taikinalevylle ja ripottele päälle mozzarella -raaste.
  • Taita taikinalevyn ⅓ sisäänpäin lyhyestä päästä. Taita taikina uudelleen ⅓, siten että taikinalevyssä on nyt 3 kerrosta.
  • Leikkaa taikina 2 cm leveiksi suikaleiksi (16 kpl). Pyörittele jokaisesta suikaleesta noin 20 cm pitkä nauha ja kierrä nauha etanan muotoiselle sykkyrälle. Taita taikinanauhan pääty kerän alle ja kiinnitä molemmat päät yhteen.
  • Nosta pestohyrrät leivinpaperin päälle uunipellille ja anna kohota peitettynä noin 20 minuuttia.
  • Voitele pestohyrrät vatkatulla kananmunalla ja paista uunissa noin 15 minuuttia. Ota valmiit pestohyrrät uunista ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Valmis!

Ainekset

Taikina
Hiivaa
50 g
Kädenlämpöistä vettä
3 dl
Suolaa
1 tl
Rapsiöljyä
2 rkl
Pizzajauhoja
500 g
Voiteluun kananmunia
Lisää herkullisia ideoita
Pesto
15 minuuttia
Pesto
(1)