Pesto

Pesto

15 minuuttia
Pesto on monikäyttöinen italialainen kastike, jolla voi maustaa esimerkiksi pastan, salaatit tai laittaa vaikkapa leivän päälle.

Tee näin:

  • Paahda pinjansiemeniä kuivalla kuumalla pannulla. Ota paahdetut pinjansiemenet pannulta ja laita sivuun odottamaan.
  • Kuori ja silppua valkosipuli hienoksi ja paista hetki pannulla pienessä tilkassa oliiviöljyä.
  • Sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella oliiviöljy, valkosipuli, pinjansiemenet, juustoraaste ja basilika hienoksi pestoksi. Jos haluat pestosta löysempää, lisää oliiviöljyä.
  • Mausta pesto vasta rouhitulla mustapippurilla.
Valmis!

Ainekset

Pinjansiemeniä
50 g
Valkosipulinkynttä
2 kpl
Castello® Präst -juustoa raasteena
100 g
Tuoretta basilikaa (kaksi ruukkua)
60 g
Neitsytoliiviöljyä
2 dl
Mustapippuria myllystä
Lisää herkullisia ideoita
Pestopasta
30 minuuttia
Pestopasta
(14)