Pinjansiemeniä
|
50 g |
---|---|
Valkosipulinkynttä
|
2 |
Castello® Präst -juustoa raasteena
|
100 g |
Tuoretta tuoretta basilikaa (kaksi ruukkua)
|
60 g |
Neitsytoliiviöljyä
|
2 dl |
Mustapippuria myllystä
|
Kun hallitset peston valmistamisen taidon, sinusta tulee keittiön todellinen sankari. Aloita valitsemalla laadukkaat raaka-aineet. Varsinkin valitsemasi öljy määrää paljon pestosi luonteesta. Hyvä oliiviöljy tuo syvän, aidon maun. Valmista basilika pesemällä se huolellisesti ja antamalla sen kuivua ennen kastikkeen sekoittamista. Paahda pinjansiemenet vaaleanruskeiksi, jolloin niiden herkkä pähkinäinen maku tulee paremmin esiin. Lisää myös vähän valkosipulia kerrallaan ja maistele matkan varrella, jotta valkosipuli ei mausta pestoa liikaa.
Kaikki pesto ei ole vihreää. Lisäämällä aurinkokuivattuja tomaatteja ja paahdettuja punapaprikoita, pestosi saa punaruskean värin ja uusia maku-ulottuvuuksia. Aivan kuten vihreän pesto alla Genovesen kohdalla, myös pesto rosso tarjoaa tilaa kokeiluille. Voit kokeilla erilaisia pähkinöitä, juustoja ja öljyä. Voit myös maustaa punaista pestoa lisäämällä sekaan chilihiutaleita tai vaihtamalla tavallisen oliiviöljyn chiliöljyyn.
Pesto on paras ystävä pastan kanssa, mutta se sopii melkein mihin tahansa muuhunkin ruokaan. Pesto on erinomainen, maukas lisuke myös lihalle ja kalalle - tai voit pyöräyttää pestossa paahdettuja vihanneksia ja tarjoilla ne täyteläisenä lisäkkeenä. Kokeile lisätä pestoa keiton tai salaattien päälle tai sekoita sitä kastikkeeseen. Se sopii myös erinomaisesti pizzan ja bruschettan valmistamiseen. Voit jopa levittää tuoretta pestoa leivän päälle.