Little Baby -tuotteiden koostumusta on parannettu

Olemme tehneet Little Babyn äidinmaidonkorvikkeen ja vieroitusvalmisteen resepteihin pieniä muutoksia, joiden tavoitteena on parantaa tuotteiden ravintosisältöä ja mahdollistaa kestävästi tuotettujen raaka-aineiden käyttö.

Tärkein syy reseptimuutoksiin oli helmikuussa 2020 voimaan tullut uusi äidinmaidonkorvikkeita ja vieroitusvalmisteita koskeva EU-lainsäädäntö. Lakimuutoksen taustalla olevat viimeisimmät tutkimukset osoittavat, että imeväisten ravintotarpeiden tyydyttämiseksi näissä tuotteissa tarvitaan pieniä muutoksia erityisesti vitamiineissa.

Lisäksi olemme parantaneet Little Baby -tuotteiden rasvahappojen koostumusta. Uudistuneissa tuotteissa rasvahapot ovat peräisin kermasta, auringonkukkaöljystä ja soijaöljystä (aiemmin palmuöljyä, rapsiöljyä, soijaöljyä ja kookosöljyä). Tuotteita kehitettäessä ensisijaisena tavoitteena on, että niiden ominaisuudet ovat mahdollisimman lähellä äidinmaitoa. Kerma on tältä kannalta parempi kuin kasvipohjaiset vaihtoehdot. Se sisältää myös monia muita vauvan kasvua tukevia komponentteja.

Imeväisille ja pikkulapsille tehtyjen tuotteiden koostumus on säädelty hyvin tarkasti laissa. Sen vuoksi reseptimuutokset suunnitellaan aina huolellisesti ja ne tehdään erittäin pienen vaihteluvälin puitteissa. Jos kuitenkin vauva reagoi muutokseen, uudella koostumuksella olevan tuotteen käyttöä voi lisätä asteittain esimerkiksi sekoitettuna aiemmin käytössä olleeseen tuotteeseen.

TÄRKEÄÄ! Äidinmaito on imeväisen luonnollisinta, parasta ravintoa. Pyydä ohjeita neuvolastasi vieroitusvalmisteen käytöstä ja kiinteiden ruokien aloittamisesta. Tutustu huolellisesti pakkauksessa mainittuihin käyttöohjeisiin. Arla Little Baby organic vieroitusvalmistetta voi käyttää 6 kk:n iästä alkaen osana monipuolistuvaa ruokavaliota. Tuotetta ei pidä käyttää äidinmaidonkorvikkeena alle 6 kk ikäiselle lapselle.