9.6.2023

Koululaiset tutustuivat Arlaan: ”Tänne voisi tulla töihin”

Mikä on lempiasianne töissä? Onko Arlalla kivaa olla töissä? Miten tuotteita valmistetaan? Mikä on suosituin tuote? Näihin ja moniin muihin kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisten esittämiin kysymyksiin tuli vastaukset, kun koululaiset vierailivat Arlalla Maistuva päivä -teemaviikolla.

Maistuva päivä on vuosittainen tapahtuma, joka järjestetään yhdessä Elintarviketeollisuusliiton ja muiden elintarvikealan yritysten kanssa. Se tutustuttaa nuoria alan yrityksiin, ammatteihin ja opintopolkuihin. Arlalla vieraili kahtena toukokuun päivänä yli 50 innokasta sipoolaista koululaista opettajineen.

Arla tarvitsee monenlaisia osaajia

Maistuva päivä alkoi Arlan ja sen vastuullisuustyön sekä työtehtävien ja niihin johtavien urapolkujen esittelyllä. Arlalla tarvitaan monenlaisia osaajia riippuen työskenteleekö esimerkiksi maidon vastaanotossa, tuotannossa, logistiikassa tai tuotekehityksessä tai vaikkapa markkinoinnissa, myynnissä tai talousosastolla.

–  Koska työtehtävät ovat hyvin erilaisia, myös koulutus- ja urapolut meijeriin ovat moninaisia. On myös ihan ok, vaikka ei vielä tiedä, miksi aikoo. Ja myöhemmin voi tehdä uusia valintoja, jos jokin uusi asia alkaa kiinnostaa, Arlan henkilöstöjohtaja Maija Tantere korosti nuorille.

Junior brändi- ja tuoteryhmäpäällikkö Noora Staffordin ja tuotannon kehitystehtävissä työskentelevän Suvi Yrjänäisen uratarinat avasivat, mitä työpäivä meijerissä sisältää ja millainen Arla on työpaikkana. Heille molemmille innostava työ ruoan parissa sekä hyvät työkaverit ja tiimihenki ovat työn parhaita asioita.

Maistamistehtävä oli päivän suosikki

Päivän aikana nuoret pääsivät arvioimaan markkinointi- ja tuotekehitystiimin luomia uusia rahkamakuja, joita ei vielä löydy kaupoista. Samalla Arla sai arvokasta palautetta tuotekehitykseensä.

Ruoanlaitosta pitävä Tilda Ihalainen Sipoonjoen koulun kahdeksannelta luokalta innostui muiden tavoin maistamistehtävästä. Päivä tarjosi hänelle myös paljon muuta kiinnostavaa.

–  Tulin Arlalle, koska halusin nähdä, millaista täällä on. Vaikuttaa kivalta paikalta, ja täällä on kivaa porukkaa. Jos tälle alalle tulee, niin tänne voisi tulla töihin, Tilda totesi.

Opettajien mielestä Maistuva päivä Arlalla oli hyödyllinen. Kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisille on tärkeää tietää eri uramahdollisuuksista, sillä he ovat vaiheessa, jossa asiaa pohditaan.

–  Arlan puheenvuorot kannustivat. Tuli hyvin esille, että aina ei tarvitse olla varma ja ratkaisut eivät sulje tulevaisuuden asioita pois. Sellainen puhe osuu ja uppoaa, kiteytti  Sipoonlahden koulun kotitalousopettaja Mia Peltonen.