13.1.2023

Arla on Suomen aktiivisin työpaikka

Arla valittiin koko Suomen aktiivisimmaksi työpaikaksi 12. tammikuuta Urheilugaalassa Helsingissä. Valinnan takana on Suomen Olympiakomitean ja Kuntaliiton johtama asiantuntijaraati.

Arlalla pyrimme eri ratkaisuilla laskemaan kynnystä liikkumisen aloittamiseen ja oman fyysisen kunnon ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen.

– Voitto on meille valtavan suuri ilonaihe ja tunnustus henkilöstömme sitoutumisesta oman hyvinvointinsa ylläpitämiseen. Olo valinnasta on onnellisen häkeltynyt, iloitsee henkilöstöjohtaja Maija Tantere Arla Oy:stä.

Liikunnallista arkea ja kokonaisvaltaista hyvinvointia

Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailu on kartoitustyökalu yrityksen työhyvinvointi- ja liikuntatoiminnan arviointiin ja kehittämiseen. Arlalla tehdään vuosittain henkilöstöliikunnan suunnitelma ja tarkastellaan eri toimenpiteiden vaikuttavuutta.

– Vuonna 2022 pääpaino oli kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa, johon liikunnan lisäksi kuuluvat tärkeänä osana riittävä uni ja palautuminen sekä ravitsemus.  Tänä vuonna nostamme esiin mielen hyvinvointia, jossa myös liikunnalla on tärkeä rooli, Maija kertoo.

Sipoon meijerimme toimitilat tukevat liikunnallista arkea. Henkilöstömme käytössä on kuntosali ja uima-allas, ja lisäksi pukuhuoneiden yhteydessä olevat suihku- ja saunatilat mahdollistavat työmatkaliikkumisen esimerkiksi pyörällä.

– Meillä on myös viikoittainen sählyvuoro. Olemme olleet mukana juoksutapahtumissa ja viime kesänä järjestimme ensimmäisen golftapahtuman henkilöstölle. Tällä hetkellä suunnitteilla on osallistuminen Vantaan Maratoniin syksyllä, Maija kuvailee.

Staattista toimistotyötä tasapainottamaan on mahdollista käyttää ergonomisia välineitä, kuten istuinpalloja, aktivointilautoja ja kävelymattoja. Tuotantotehtävissä ja logistiikassa taas kertyy päivän aikana helposti jopa 10 000 askelta, joten tauoilla voivat puolestaan korostua lepo ja venyttely.

Työkaverit kannustavat toisiaan liikkumaan

Liikunta lisää ja ylläpitää työkykyä sekä auttaa työstä palautumisessa. Hyvää terveyskunto auttaa jaksamaan ja selviytymään myös arjen haasteista.

– Haluamme olla tukemassa työn ja vapaa-ajan tasapainoa, jotta henkilöstömme jaksaa viettää aktiivista arkea myös työpäivän jälkeen.

Arlalla erilaiset tempaukset keräävät mukaan runsaasti liikunnasta kiinnostuneita.

– Työkaverit kannustavat toisiaan liikkumaan, sopivat kuntosalitreenejä ja suunnittelevat erilaisiin liikuntatapahtumiin osallistumista ihan omatoimisestikin, Maija kiittelee.

Arla on Suomen aktiivisin työpaikka

Arla valittiin kahden muun yrityksen kanssa ehdolle kisaaman Suomen aktiivisimman työpaikan tittelistä. Finaalikolmikon voittaja julkistettiin 12. tammikuuta Urheilugaalassa Helsingissä.