Ukraina: Arla lahjoittaa ruoka-apua ja miljoona euroa sekä keskeyttää toimintansa Venäjällä

Arla Foods valmistautuu toimittamaan yhteistyössä humanitääristen järjestöjen kanssa ruoka-apua Ukrainaan ja sen pakolaisille. Ruoka-apu tulee olemaan maitotuotteita lapsiperheille ja vauvoille.

Yhtiö tiedostaa akuutin taloudellisen tuen tarpeen ja lahjoittaa miljoona euroa Punaisen Ristin Ukrainan tukiohjelmaan.

Arla Foods on aloittanut valmistelut liiketoiminnan keskeyttämiseksi Venäjällä. Tämä kattaa sekä paikallisen toiminnan että viennin, jota Venäjän vuonna 2014 asettama tuontikielto vähensi huomattavasti.

Arla Foodsin konsernijohtaja Peder Tuborgh toteaa: "Venäjän hyökkäys ja sen seuraukset Ukrainalle ja maan kansalle ovat kauhistuttavia. Jaan ympäri maailmaa niin monella olevan toiveen siitä, että rauhanomainen ratkaisu löydetään nopeasti. Voimme kollegojemme ja maidontuottajiemme puolesta tarjota ukrainalaisille käytännön apua ja tehdä osamme varmistaaksemme, että sodasta kärsivien ei tarvitse olla nälässä. Ryhdymme myös toimenpiteisiin toimintamme keskeyttämiseksi Venäjällä ja keskitymme siihen, kuinka voimme tukea seitsemääkymmentä Venäjällä työskentelevää kollegaamme, joihin tämä vaikuttaa suoraan.”