5.11.2019

Tulevaa ammattiaan pohtivat ysiluokkalaiset tutustuivat Arlaan

Maidon matkalla tilalta kuluttajan keittiöön tarvitaan monenlaista osaamista ja ammattitaitoa. Sen saivat huomata myös Kirkkonummen Winellska Skolan yhdeksäsluokkalaiset, jotka kävivät tutustumassa Arlaan osana Elintarviketeollisuusliiton koordinoimaa Maistuva päivä -tapahtumaa.

Maistuvan päivän tavoitteena on näyttää nuorille, miten monipuolisia uravaihtoehtoja ruoka-ala tarjoaa. Oman uratarinansa nuorille kertoivat Arlan Head of Digital Tomi Sirén ja tuotannon kehityspäällikkö Sini Hoffman.

Tomi tiimeineen miettii työssään, miten esimerkiksi tekoälyä ja lisättyä todellisuutta voi hyödyntää maitotuotteiden markkinoinnissa. Sinin urapolku nykyiseen tehtävään kulki Arlan kolmivuotisen, kansainvälisen johtajuusohjelman kautta.

Ruokia ja juomia valmistavissa yrityksissä riittää töitä

– Meijeri tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia tuotannosta ja logistiikasta myyntiin ja markkinointiin. Koulutuspolut ovat vaihtelevia. Arlan rikkaus on se, että täällä pystyy työskentelemään hyvin monenlaisissa tehtävissä ja etenemään tehtävästä toiseen. Työllistämme Suomessa noin 600 henkilöä ja meillä on 550 suomalaista maidontuottajaa, kertoi henkilöstöjohtaja Maija Tantere.

Elintarviketeollisuus on Suomessa neljänneksi suurin teollisuusala, joka työllistää noin 38 000 henkilöä. Koko Euroopassa elintarviketeollisuudessa työskentelee noin 4,4 miljoonaa ihmistä.

– Ruoka-ala on tulevaisuuden ala ja työllistää ihmisiä jatkossakin, koska meidän täytyy aina syödä, Maija muistutti.

Työtehtävien monipuolisuus yllätti

Yhdeksäsluokkalainen Tinja Pulkki yllättyi vierailun aikana siitä, miten erilaisia tehtäviä ja koulutustaustoja elintarviketeollisuudessa työskentelevillä ihmisillä voi olla.

– Esittelyn aikana on saanut hyvin laajan kuvan siitä, mitä kaikkea täällä tapahtuu, Tinja kiitteli.

Koulukaverit Veeti Jyllikoski ja Johan Ekström voisivat harkita työskentelyä elintarvikealalla.

– Tuotekehitys ja mainonta kiinnostavat, kaksikko kertoi.

Elintarviketeollisuusliiton Maistuva päivä -tapahtuman aikana tutustumiskäynnille elintarviketeollisuuteen pääsi kaikkiaan 30 yläkoululaisten ja lukiolaisten ryhmää opettajineen eri puolilla Suomea.

– Vierailut ovat meille vuosittainen ilon aihe, jota odotamme Arlalla aina innolla, Maija totesi tyytyväisenä.