16.2.2021

Kesätyössä pakkaussalin valvomossa voi soveltaa omaa osaamista

Arla on tänäkin kesänä tarjonnut mielenkiintoisia ja vaihtelevia työtehtäviä kymmenille kesätyöntekijöille. Yksi heistä on Helsingin yliopistossa elintarvikealaa opiskeleva Tuukka Törölä.

21-vuotias Tuukka tuli Arlan kesätyöntekijäksi ensimmäisen kerran vuonna 2017. Kaksi ensimmäistä kesää Tuukka työskenteli pakkauskoneella, ja kolmantena kesänä tutuksi tulivat myyntipalvelun tehtävät. Tänä kesänä Tuukka siirtyi töihin pakkaussalin valvomoon, jossa työtehtäviin kuuluvat muun muassa tuotantosuunnitelman ja materiaalikulutuksen seuranta. Tuukka on viihtynyt uudessa tehtävässä hyvin.

– Työ valvomossa on tarjonnut mahdollisuuden soveltaa tietoja ja taitoja, joita olen Arlalla aikaisempina kesinä oppinut. Työ on sopivan haastavaa ja monipuolista. Pidän siitä, että saan olla vastuussa asioiden sujumisesta, Tuukka sanoo.

Kesätyöstä on hyötyä opinnoissa

Tuukka kertoo saaneensa kaikkiin työtehtäviinsä Arlalla hyvän perehdytyksen. Aina löytyy kokeneempi kollega, jolta voi tarvittaessa kysyä neuvoa. Työtehtävät Arlan eri osastoilla ovat antaneet hyvän kokonaiskuvan ison elintarvikealan yrityksen toiminnasta.

– Osastojen välinen yhteistyö on tärkeää, sillä jokaisella palasella on kokonaisuudessa merkitystä. Kaikkien pitää hoitaa oma osuutensa hyvin, jotta päästään toivottuun lopputulokseen. Tämän oivaltaminen on ollut hyödyllistä myös opintojeni kannalta, Tuukka kertoo.

Tuukan tavoitteena on valmistua elintarviketieteiden maisteriksi muutaman vuoden kuluessa. Kesän jälkeen alkaa kolmas opiskeluvuosi Helsingin yliopistossa. Työskentely Arlalla on Tuukan mukaan lähentänyt opintoja ja työelämää.

– Olen pystynyt hyödyntämään työssä opinnoissa oppimaani ja toisaalta kaikesta työssä opitusta on hyötyä opinnoissa, Tuukka sanoo.

Arla on haluttu kesätyöpaikka

Arla Suomen toimitusketjun HR Business Partner Piret Nilimaa on iloinen siitä, että monet kesätyötekijät palaavat taloon seuraavinakin vuosina.

– Arla on haluttu kesätyöpaikka. On ollut ilo huomata, että Arla nähdään luotettavana ja arvostettuna työnantajana. Meillä on henkilöstössä monia hienoja uratarinoita, jotka ovat saaneet alkunsa kesätöistä, Piret kertoo.

Kesätyöntekijöillä on Arlalle suuri merkitys, sillä isossa elintarvikealan yrityksessä tuotanto pyörii tauotta myös vakituisten työntekijöiden kesälomien aikana. Kesätyöntekijöiden rekrytointi aloitetaan yleensä helmikuussa. Kesätöihin voivat hakea kaikki alasta kiinnostuneet, jotka ovat vähintään 18-vuotiaita.

– Koulutus ja kokemus eivät niinkään ratkaise, vaan tärkeintä on sopiva asenne ja halu tehdä, nähdä ja oppia uutta, Piret kuvailee.