28.11.2023

Arlan aktiivinen vuosi huipentui sporttisiin pikkujouluihin

Varpaat hiekkaan ja pelaamaan! Suomen aktiivisin työporukka ei malta olla edes pikkujouluissa paikoillaan, kun hauskat lajit innostavat liikkumaan. Iloinen joukko arlalaisia tapasi Salmisaaren Biitsillä rennon yhdessäolon ja monipuolisten aktiviteettien merkeissä.

Urheilugaalassa tammikuussa Suomen aktiivisimmaksi työpaikaksi valitun Arlan vuosi huipentui marraskuun lopulla liikunnallisiin pikkujouluihin. Salmisaaren Biitsillä vietetyissä pikkujouluissa pidettiin rennosti hauskaa, ja henkilöstö osallistui innolla muun muassa kiipeilyyn, pilatekseen, keilaukseen, pöytäfutikseen ja beach volleyhyn.  

– Valinta Suomen aktiivisimmaksi työpaikaksi on ollut meille valtavan suuri ilonaihe ja tunnustus henkilöstömme sitoutumisesta oman hyvinvointinsa ylläpitämiseen. Halusimme tarjota mahdollisuuden erilaisiin aktiviteetteihin ja uusien lajien kokeiluun myös pikkujouluissa, jotka vietimme rennoin mielin marraskuuta paossa, kertoo HR-asiantuntija Henriikka Nokkala Arla Oy:stä.

Lämpöä, iloista yhdessäoloa ja liikkumisen riemua marraskuun pimeyteen tuoneet pikkujoulut olivat odotettu ja pidetty tapahtuma arlalaisten keskuudessa. Tuotepäällikkö Hanna Vikström valitsi lajikseen kiipeilyn.

– Aktiiviset pikkujoulut olivat itselleni erittäin mieluiset, sillä ne tarjosivat mahdollisuuden liikkua, pitää hauskaa ja viettää aikaa kollegoiden kanssa. Tuntuu hienolta, että Arla panostaa tällä tavoin henkilöstön hyvinvointiin. Se luo positiivista ilmapiiriä työpaikalle, Hanna iloitsee.

Monenlaisia mahdollisuuksia liikunnalliseen arkeen  

Liikunta on ollut pitkin vuotta vahvasti läsnä Arlan henkilöstön arjessa, sillä haluamme laskea kynnystä liikkumisen aloittamiseen tarjoamalla monenlaisia mahdollisuuksia hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Hyödynnämme HeiaHeia-liikuntasovellusta aktiiviseen arkeen kannustamisessa.

Toimitilojemme omalla kuntosalilla ja uima-altaalla on helppo pistäytyä liikkumassa milloin tahansa. Myös yhteiseen käyttöön hankitut taukoliikuntavälineet, kuten kuntopyörät, juoksumatot ja jumppapallot, ovat olleet suosittuja. Lokakuussa vietimme mielen hyvinvoinnin teemakuukautta.

– Aktiivinen henkilöstömme on myös itse järjestänyt monenlaisia tapahtumia. Yhdessä on käyty juoksemassa Vantaan maratonilla ja polkujuoksutapahtumassa, pidetty pingisturnaus ja sählykerhoa sekä suunniteltu yhteistä padel-vuoroa, Henriikka kuvailee.

Yhteinen tekeminen innostaa liikkumaan 

Varaston esihenkilönä toimivasta Stefan Bäckströmistä tuntuu hyvältä olla töissä Suomen aktiivisimmassa työpaikassa. Hänestä on ollut hauska osallistua yhteisiin liikunnallisiin haasteisiin ja tapahtumiin.

Nyt vuoden pimeinä aikoina olisi niin helppoa vain jäädä sohvalle istumaan. Työpaikan ykkösluokan sosiaalitilat, kuten saunat, kuntosali ja uima-allas, antavat kuitenkin hyvät mahdollisuudet pitää itsestään fyysisesti ja henkisesti hyvää huolta, Stefan kiittelee.

– Meillä on takana huikea vuosi, jonka mittaan on päässyt mukaan moniin hauskoihin tapahtumiin hyvässä porukassa. On hienoa, että erilaisiin lajeihin löytyy kavereita kollegoista. Yhdessä liikkuminen ja yhteiset kokemukset vahvistavat yhteisöllisyyttä ja tiimityötä. Innolla odotan, mitä kaikkea ensi vuosi tuo tullessaan, Hanna komppaa.