12.9.2023

Hävikistä hyväntekeväisyyteen – Arla tukee ruokalahjoituksin ruoka-aputoimintaa

Hyvää ruokaa ei heitetä hukkaan silloinkaan, kun sitä jää myymättä. Siksi lahjoitamme säännöllisesti tuotteitamme hyväntekeväisyyteen, kuten Operaatio Ruokakassin toimintaan Turun seudulla.

Tuotelahjoitukset hyväntekeväisyyteen ovat Arlalle tärkeä osa vastuullisuustyötä, sillä ne auttavat hävikin hallinnassa. Lisäksi meille on yrityksenä tärkeää, että voimme olla mukana auttamassa vaikeassa asemassa olevia.

– On aina hienoa päästä auttamaan niitä, jotka apua tarvitsevat. Kun myymättä jääneet tuotteet päätyvät lahjoituksina käyttöön, se takaa, että kaikki raaka-aineemme maidosta pakkausmateriaaleihin on käytetty fiksulla tavalla eikä niitä ole tuotettu turhaan, sanoo logistiikkapäällikkö Peter Fallström Arla Suomi Oy:stä.

Yksi ruokalahjoituksia vastaanottavista pitkäaikaisista kumppaneistamme on Turun seudulla ja muualla Varsinais-Suomessa toimiva Operaatio Ruokakassi ry. Yhdistyksen toiminnanjohtaja Julia Lastusen mukaan ruoka-apua tarvitsevien määrä on merkittävästi kasvanut viime vuosina.

– Arlan tuella on meille iso merkitys, sillä maito on tärkeä peruselintarvike, joka ilahduttaa aina avun saajia. Myös jogurtit ja juustot ovat tosi haluttuja, Julia kertoo.

Yli 4000 ruokakassia viikossa

Operaatio Ruokakassi toimii linkkinä ruokaa lahjoittavien yritysten ja ruoka-apua jakavien paikallisten toimijoiden välillä. Yhdistys huolehtii ruokalahjoitusten hankinnasta ja varastoinnista, ja varsinaisen ruokakassien jakelun apua tarvitseville ihmisille järjestävät esimerkiksi seurakunnat. Jaettavien ruokakassien määrä on keskimäärin 4100 viikossa.

– Ruokalahjoitukset ovat lahjoittavilta yrityksiltä upea tapa kantaa yhteiskuntavastuuta. Arlan tuotteilla on toiminnassamme todella iso merkitys. Se näkyy tuhansien ihmisten elämässä tällä alueella joka viikko, Julia sanoo.

Ruokalahjoituksia myös muualla Suomessa 

Ruokalahjoitusten logistiikasta osana työtään huolehtiva Peter on mielissään siitä, että Arlalla on lahjoitusten myötä mahdollisuus olla mukana helpottamassa apua tarvitsevien ihmisten arkea.

– Niin monet ovat joutuneet tiukille viime vuosina. Lämmittää sydäntä, jos voimme ruokalahjoituksin tuoda arkeen edes vähän iloa, Peter pohtii.

Operaatio Ruokakassin lisäksi Arla tukee ruokalahjoituksin hyväntekeväisyystyötä myös muualla Suomessa. Pääkaupunkiseudulla kumppaneitamme ovat mm. Yhteinen pöytä ja Stadin Safka.