11.4.2022

Ingmariinin rasia on nyt entistä helpommin lajiteltava

Haluamme tehdä arjen ympäristöteoista sinulle mahdollisimman yksinkertaisia. Siksi pakkaamme Ingmariini-levitteet rasiaan, joka on nyt entistä helpommin lajiteltava.

Kuten Ingmariinin herkullisen hyvä valmistusresepti, myös sen rasian lajitteluohje on yksinkertaisen simppeli. Näin helposti tyhjän rasian lajittelu onnistuu:

  • Litistä rasia, jotta kartonkikääre irtoaa.
  • Irrota kääre ja laita se kartonkikeräykseen.
  • Lajittele rasia ja kansi muovinkeräykseen.
  • Lajittele välikansi sekajätteeseen.

Ingmariini-rasian kartonkikääre on FSC-sertifioitua kartonkia, jonka valmistuksessa on huomioitu vastuullinen metsänhoito. Rasia ja kansi ovat muovin kierrätykseen sopivaa polypropeiinia.

Helposti lajiteltava rasia on jo käytössä Ingmariini 600 g -pakkauksessa. Kevään aikana otamme sen käyttöön myös pienemmässä Ingmariini 300 g -pakkauksessa.

Tavoitteena 100-prosenttisesti kierrätettävät pakkaukset

Arla haluaa olla edelläkävijä vastuullisessa maidontuotannossa. Science Based Targets -aloite on hyväksynyt asettamamme tavoitteen vähentää oman toimintamme kasvihuonekaasupäästöjä 63 prosenttia ja arvoketjun päästöjä 30 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Helpommin lajiteltavat Ingmariini-rasiat ovat yksi askel tällä tiellä, sillä uudistus pienentää 600 gramman pakkauksen hiilijalanjälkeä 19 prosenttia aikaisempaan pakkausratkaisuun verrattuna.*

Tavoitteemme on, että vuonna 2025 tuotteissamme on käytössä 100-prosenttisesti kierrätettävät pakkaukset. Lisäksi luovumme vuoteen 2030 mennessä neitseellisestä, fossiilisista raaka-aineista valmistetusta muovista. Korvaamme muovia kierrätetyllä ja biopohjaisella muovilla tai kuitupohjaisilla pakkausratkaisuilla, kuten kartonkipakkauksilla. Lupaamme, että teemme pakkausten lajittelusta sinulle jatkossakin mahdollisimman helppoa.

 

* Lähde: Assessment conducted by Sphera, based on LCA methodology and GaBi Packaging Calculator