14. helmikuuta

Ystävänpäivä

Ystävänpäivä on kaikkien ystävysten ja rakastavaisten oma juhlapäivä, jota vietetään 14. helmikuuta. Olemme koonneet ihanan herkullisia reseptejä ystävänpäivän kunniaksi. Katso alta suloiset, vaaleanpunaiset reseptit ystävänpäivän juhlintaan!

Ystävänpäivän historia

Toisin kuin moni kuvittelee, Valentinuksen päivän juhlinnan juuret eivät ole Yhdysvalloissa, vaan se julistettiin viralliseksi juhlapäiväksi Englannissa jo vuonna 1537. Romanttinen rakkaus ja Valentinuksen päivä oli liitetty toisiinsa jo paljon aiemmin - etenkin Englannissa ja Ranskassa ystävänpäivää on juhlittu jo 1300-luvulta asti. Kun Valentinuksen juhlinta saavutti Yhdysvallat 1800-luvulla, kuvaan tulivat kortit, lahjat ja muut meillekin tutut perinteet. Sen sijaan Euroopassa ystävänpäivä ja sen juhlinta jäivät joksikin aikaa unohduksiin.

Vaahtokarkkikaakao

Atlantin takana, Yhdysvalloissa Valentine’s Day on selkeästi romanttinen juhla, jossa keskitytään viettämään aikaa rakastettujen kanssa. Sen sijaan Suomessa ystävänpäivä keskittyy muistamaan juhlan suomalaisen nimen mukaisesti myös muita tärkeitä ihmisiä ja lähinnä kunkin omia ystäviä. Suomessa ystävänpäivä on vielä aika uusi juhlapäivä. Se tuli kalenteriin vasta 1980-luvun lopulla.

Ystävänpäivän tunnuksena toimii punainen sydän, joka näkyy ystävänpäiväkorteissa, -koristeissa ja muissa oheistuotteissa. Sydän-tunnus sopii luonnollisesti myös ystävänpäivän leivonnaisiin.

Vadelma-valkosuklaajuustokakku

Ystävänpäivän leivonnaiset

Ystävänpäivää juhlitaan perinteisesti ystävien kesken. Herkulliset ystävänpäivän leivonnaiset ovat mukava yllätys, jos kutsut koolle parhaimpia ystäviäsi. Näyttävä ystävänpäiväkakku sopii kahvipöytään tai jälkiruuaksi. Kakussa maistuvat valkosuklaa ja vadelma. Kaunis muffinssikakku on myös mainio vaihtoehto ystävänpäivän tarjottavaksi.

Erilaiset piirakat ja juustokakut ovat myös mainio tarjottava ystävänpäivän herkkupöytään. Ihana lime-vadelmapiirakka yhdistää kirpeyden ja makeuden. Suussa sulava kinuskijuustokakku tarjoillaan lämmitetyn toffeekastikkeen kanssa. Hurmaava vadelma-valkosuklaajuustokakku koristellaan valkosuklaalastuilla ja kukilla. Löydä omat suosikkisi ystävänpäivän leivonnaisista.

Ystävänpäivän reseptit

Olemme koonneet tälle sivulle meidän suloisimmat ja herkullisimmat ystävänpäivän reseptit. Ekologinen ja edullinen vaihtoehto ystävänpäivälahjaksi on itsetehdyt herkut. Kokeile vaikkapa suussa sulavia vaahtokarkkeja tai sydänpikkuleipiä, jotka voit paketoida kauniiseen rasiaan. Ystävänpäivänä voi myös tarjoilla herkullisen brunssin, jonka jälkiruuaksi sopivat esimerkiksi ystävänpäivä cupcakesit tai sydänkoristeiset red velvet -ruudut. Herkullista ystävänpäivää!

Valitse alta suosikkisi!

Teemat