14. helmikuuta

Ystävänpäivä

Ystävänpäivä on kaikkien ystävysten ja rakastavaisten oma juhlapäivä, jota vietetään 14. helmikuuta. Katso alta suloiset, vaaleanpunaiset reseptit ystävänpäivän juhlintaan!

Toisin kuin moni kuvittelee, Valentinuksen päivän juhlinnan juuret eivät ole Yhdysvalloissa, vaan se julistettiin viralliseksi juhlapäiväksi Englannissa jo vuonna 1537. Romanttinen rakkaus ja Valentinuksen päivä oli liitetty toisiinsa jo paljon aiemmin - etenkin Englannissa ja Ranskassa ystävänpäivää on juhlittu jo 1300-luvulta asti.

Kun Valentinuksen juhlinta saavutti Yhdysvallat 1800-luvulla, kuvaan tulivat kortit, lahjat ja muut meillekin tutut perinteet. Sen sijaan Euroopassa ystävänpäivä ja sen juhlinta jäivät joksikin aikaa unohduksiin.

Siinä, missä Atlantin takana Valentine’s Day on selkeästi romanttinen juhla, Suomessa ystävänpäivä keskittyy muistamaan juhlan suomalaisen nimen mukaisesti myös muita tärkeitä ihmisiä.

Olemme koonneet tälle sivulle Arlan suloisimmat, herkullisimmat ja tietenkin vaaleanpunaisimmat reseptit. Ystävänpäivälahjaksi voit valmistaa itse herkulliset vaahtokarkit tai sydänpikkuleivät. Kahvipöydän voit kruunata ystävänpäivä cupcakes-leivoksilla, raikkaan kirpeällä lime-vadelmapiirakalla tai vaaleanpunaisella täytekakulla. Herkullista ystävänpäivää!

Aiheeseen liittyvät reseptit

Teemat