Ystävänpäiväkakku

Ystävänpäiväkakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(12)

Herkullinen ystävänpäiväkakku valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta. Ystävänpäiväkakku saa makunsa vadelmasta ja valkosuklaasta. Kokeile reseptiä!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Pohja

Täyte

Kuorrutus

Koristeluun

  • tuoreita marjoja sydämenmuotoisia karamelleja

Lisää herkullisia ideoita

Tee näin:

Tee näin:

Valmista ystävänpäiväkakun pohja

1. Ystävänpäiväkakku valmistetaan pieneen irtopohjavuokaan (halk. 15cm). Pingota leivinpaperi vuokaan ja vuoraa myös vuoan reunat korkealla leivinpaperireunuksella.
2. Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan. Painele seos esivalmistellun vuoan pohjalle ja laita kylmään täytteen valmistuksen ajaksi.

Valmista täyte

1. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa. Annostele huoneenlämpöinen rahka suureen kulhoon ja lisää joukkoon suklaasula hyvin sekoittaen. Kääntele sekaan kermavaahto ja vadelmat.
2. Kaada massa pohjan päälle ja anna hyytyä vuoassaan jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Koristele ystävänpäiväkakku

1. Ystävänpäiväkakku koristellaan raidoilla. Irrota kakku vuoastaan ja siirrä tarjoiluvadille. Vaahdota kerma ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Jaa kerma kahteen osaan ja värjää toinen osa vaaleanpunaiseksi. Siirrä molemmat vaahdot pursotinpusseihin.
2. Pursota vaaleanpunaisella kermavaahdolla rengas kakun alareunaan. Tee seuraava rengas valkoisella vaahdolla ja jatka näin vuorotellen, kunnes koko kakku on kuorrutettu. Tasoita kakun reunat ja pinta palettiveitsellä tai lastalla.
3. Viimeistele ystävänpäiväkakku pursotuksin ja koristele halutessasi tuoreilla marjoilla sekä/tai karkeilla.

Katso myös nämä