Ystävänpäiväkakku

Ystävänpäiväkakku

Herkullinen ystävänpäiväkakku valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta. Ystävänpäiväkakku saa makunsa vadelmasta ja valkosuklaasta. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

Valmista ystävänpäiväkakun pohja
  • Ystävänpäiväkakku valmistetaan pieneen irtopohjavuokaan (halk. 15cm). Pingota leivinpaperi vuokaan ja vuoraa myös vuoan reunat korkealla leivinpaperireunuksella.
  • Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan.
  • Painele seos esivalmistellun vuoan pohjalle ja laita kylmään täytteen valmistuksen ajaksi.
Valmista täyte
  • Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Sulata suklaa.
  • Annostele huoneenlämpöinen rahka suureen kulhoon ja lisää joukkoon suklaasula hyvin sekoittaen.
  • Kääntele sekaan kermavaahto ja vadelmat.
  • Kaada massa pohjan päälle ja anna hyytyä vuoassaan jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Koristele ystävänpäiväkakku
  • Ystävänpäiväkakku koristellaan raidoilla. Irrota kakku vuoastaan ja siirrä tarjoiluvadille.
  • Vaahdota kerma ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Jaa kerma kahteen osaan ja värjää toinen osa vaaleanpunaiseksi. Siirrä molemmat vaahdot pursotinpusseihin.
  • Pursota vaaleanpunaisella kermavaahdolla rengas kakun alareunaan.
  • Tee seuraava rengas valkoisella vaahdolla ja jatka näin vuorotellen, kunnes koko kakku on kuorrutettu.
  • Tasoita kakun reunat ja pinta palettiveitsellä tai lastalla.
  • Viimeistele ystävänpäiväkakku pursotuksin ja koristele halutessasi tuoreilla marjoilla sekä/tai karkeilla.
Valmis!

Ainekset

Pohja
Suklaacookieita
150 g
60 g
Täyte
2 dl
Valkosuklaa
200 g
3 prk
Kotimaisia vadelmia (tuore tai pakaste)
150 g
Kuorrutus
4 dl
Tomusokeria
2 rkl
Punaista punaista geeliväriä
Koristeluun
Tuoreita marjat sydämenmuotoisia karamelleja
Lisää herkullisia ideoita