
Kirsikka-masariinileivokset
Makeat ja suloisen pinkit kirsikka-masariinileivokset maistuvat kaikenikäisille.
Ainekset
Annokset
Pohja
- 3 dl jauhoja
- 3 rkl sokeria
- ½ tl leivinjauhetta
-
100 g Arla Meijerivoita
- 1 kananmuna
Täyte
- 250 g mantelimassaa raastettuna
- ½ dl sokeria
-
125 g Arla Meijerivoita
- 2 kananmunaa
- 1 dl kirsikkahilloa tai -marmeladia
Kuorrutus
- 2 dl tomusokeria
- 1½ rkl vettä
- 1 maustemitallinen punaista elintarvikeväriä
Tee näin:
Tee näin:
Sekoita jauhot, sokeri ja leivinjauhe keskenään. Paloittele voi pieniksi paloiksi ja nypi jauhojen sekaan. Sekoita joukkoon kananmuna ja vatkaa taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pieniin paperi- tai foliovuokiin ja taputtele reunoille. Anna seistä jääkaapissa vähintään 30 minuutin ajan. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita mantelimassa ja sokeri. Lisää voi ja sekoita seos tasaiseksi tahnaksi. Sekoita joukkoon kananmunat, yksi kerrallaan. Lisää lusikallinen kirsikkahilloa jokaisen vuoan pohjalle. Täytä vuoat täytteellä. Paista masariinileivoksia uunin keskiosassa 15-18 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja levitä leivosten päälle. Koristele halutessasi kirsikoilla.