Mustikkajäädyke

Mustikkajäädyke

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(6)

Ihana mustikkajäädyke sopii tarjottavaksi hienommankin illallisen päätteeksi. Tarjoile lisäksi pirteä mustikkashotti.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 150 g pakastemustikoita
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 150 g tomusokeria
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 3 dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta

Mustikka-shot

  • 150 g mustikoita
  • 2 dl Tuorepuristettua appelsiinitäysmehua
  • 1 dl vettä
  • 4 rkl sokeria

Tee näin:

Tee näin:

Kiehauta mustikat, sitruunamehu ja 100 g tomusokeria kattilassa. Purista marjasekoituksesta mehu siivilän läpi kulhoon. Jäähdytä mehu. Vatkaa kananmunankeltuaiset ja loput 50 g tomusokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Lisää mustikkamehu kananmunaseokseen ja käännä lopuksi joukkoon kermavaahto. Kaada jäädykemassa sydämenmuotoiseen silikonimuottiin tai pakasta se toisessa muodossa. Anna jäädykkeen olla pakastimessa vähintään 6 tuntia. Mustikkashot: Kiehauta mustikat, appelsiinimehu, vesi ja sokeri kattilassa. Keitä sitä noin 5 minuuttia. Purista seos siivilän läpi kulhoon ja lämmitä se uudelleen. Mausta ja jaa 4 snapsilasiin. Tarjoile jäädyke mustikkashottien kanssa.