Mustikkainen juustokakku

Mustikkainen juustokakku

Arvioi

(103)

Tämä ihana juustokakku saa makua mustikoista ja kardemummasta! Kakusta riittää myös useammalle herkkusuulle.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 24 palaa

Pohja

Täyte

  • 6 liivatelehteä
  • 250 g sulatettuja pakastemustikoita
  • 6 dl Arla maustamatonta tuorejuustoa
  • 500 g Arla Keittiö mustikka-vaniljarahkaa
  • ( sokeria )
  • ½ tl suolaa

Koristeluun

  • tuoreita mustikoita

Tee näin:

Tee näin:

Murenna keksit pieniksi murusiksi ja sekoita kardemummansiemenet sekaan. Sulata voi ja sekoita murusten kanssa. Painele seos vuokaan, noin 30x40 cm. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vatkaa yhteen tuorejuusto, rahka, tarvaessa hiukan sokeri ja suola kulhossa. Kuumenna marjat kattilassa, sekoita tasaiseksi soseeksi. Anna kiehahtaa. Poista kattila liedeltä ja sekoita joukkoon liivatelehdet. Sekoita mustikkasose rahkaseokseen. Kaada taikina vuokaan ja levitä se tasaisesti joka puolelle. Laita kylmään jähmettymään vähintään 5 tunniksi. Leikkaa mustikkajuustokakku neliöiksi ja koristele tuoreilla mustikoilla.

Vinkki

Tutustu myös muihin herkullisiin juustokakkujen resepteihin!