Ystävänpäivän cupcakes

Ystävänpäivän cupcakes

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(11)

Ystävänpäivänä syötävien cupcakes-leivosten eli kuppikakkujen taikinan voi värjätä kätevästi ja luonnollisesti punajuurisilpulla.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Taikina

Kuorrutus

  • 100 g Arla Luomu maustamatonta tuorejuustoa
  • 50 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 300 g tomusokeria
  • 1 rkl vanilliinisokeria
  • 2 rkl punaista mehutiivistettä
  • punaista karamelliväriä
  • sydämenmuotoisia nonparelleja

Tee näin:

Tee näin:

Pese punajuuri ja keitä se kypsäksi. Kun punajuuri on hieman jäähtynyt, kuori se ja silppua pieneksi monitoimikoneessa. Sulata voi. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen sulaa rasvaa, ruokakermaa ja jauhoseosta (sihdin läpi). Sekoita taikinan joukkoon pieneksi silputtu punajuuri. Annostele taikina muffinivuokiin ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna cupcake-leivosten jäähtyä ja valmista niiden kuorrute. Vatkaa voi, tomusokeri ja mehutiiviste vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös tuorejuusto ja mausta vanilliinisokerilla. Värjää muutamalla tipalla punaista elintarvikeväriä. Anna kuorrutteen jähmettyä hetki jääkaapissa. Kuorruta pursottimella jäähtyneet cupcake-leivokset ja viimeistele koristelu sydämenmuotoisilla nonparelleilla.

Vinkki

Tämän reseptin on meille suunnitellut Köökistä kajahtaa-blogin Maija.