Vadelma-kirsikkapiirakat

Vadelma-kirsikkapiirakat

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Suloiset ja hurmaavan herkulliset vadelma-kirsikkapiirakat ovat oivallinen tarjottava kahvipöytään, niin juhlaan kuin arkeenkin.

Ainekset

Annokset

Murotaikina

Täyte

  • 50 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 50 g sokeria
  • 50 g jauhettuja manteleita
  • ½ kananmunaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 3 rkl vadelmahilloa
  • 175 g tomusokeria
  • 6 säilykekirsikkaa

Tee näin:

Tee näin:

Sekoita jauhot ja tomusokeri, ja nypi joukkoon voi. Sekoita munankeltuainen 2-3 ruokalusikalliseen kylmää vettä ja sekoita huolellisesti taikinan joukkoon. Kaada taikina kevyesti jauhotetulla tasaiselle pinnalle ja vaivaa nopeasti taikina tasaiseksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja anna jäähtyä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta taikina jauhotetulla alustalle ja kaulitse se ohueksi levyksi. Leikkaa levystä 12 ympyrää (halkaisijaltaan noin 12 cm) taikinapyörällä. Nosta ympyrät varovasti muffinsivuokiin. Laita vuokien pohjalle tuorekelmua ja täytä ne leivontapavuilla. Anna seistä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Paista leivospohjia 10 minuuttia. Poista tuorekelmu ja pavut, ja paista vielä 5 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Anna jäähtyä. Valmista täyte. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon mantelit, puolikas muna ja jauhot. Vatkaa seos tasaiseksi. Lusikoi noin ½ tl vadelmahilloa jokaisen leivosvuoan pohjalle. Lisää manteliseosta siten, että leivos tulee noin puolilleen. Laske uunin lämpötila 180 asteeseen ja paista leivoksia 20 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kevyesti kullanruskean värin. Anna leivosten jäähtyä vuoissa 5 minuuttia ja nosta ne sen jälkeen pois vuoista. Sekoita tomusokeri ja noin 2 rkl vettä, kunnes tomusokeri on sulanut paksuksi valkoiseksi tahnaksi. Lusikoi seosta leivosten päälle ja koristele kirsikoilla ennen tarjoilua.