Vaaleanpunainen täytekakku

Vaaleanpunainen täytekakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Tämä ihanan pinkki täytekakku sopii vaikkapa ystävänpäivän kahvipöytään tai pikkuprinsessan syntymäpäiväjuhlille.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 8 palaa

Kakkupohja

  • 3 kananmunan valkuaista
  • 1¾ dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 kananmunan keltuaista

Mantelirouhe

  • 1 dl sokeria
  • ½ dl vettä
  • 125 g mantelirouhetta

Mansikkatäyte

  • 3 liivatelehteä
  • 250 g tuoreita mansikoita
  • 1 rkl sokeria
  • 1½ dl mansikkamarmeladia
  • 3½ dl Arla kuohukermaa vaahdotettuna
  • 2 tl appelsiinin kuorta raastettuna
  • ½ dl Tuorepuristettua appelsiinitäysmehua

Koristeluun

  • 150 g marsipaania
  • 1½ dl mansikkamarmeladia
  • 3½ dl Arla kuohukermaa
  • 8 tuoretta mansikkaa puolitettuna

Tee näin:

Tee näin:

Pohja: Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja siivilöi valkuaisvaahtoon. Lisää myös keltuaiset ja sekoita varovasti. Kaada taikina voideltuun irtopohjaiseen vuokaan (ø 22 cm). Paista uunin keskitasolla 150 °C:ssa noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 10 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä kokonaan. Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen terävällä veitsellä. Mantelirouhe: Mittaa sokeri, mantelirouhe ja vesi pannulle ja kuumenna. Paista voimakkaalla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 1½ minuuttia. Laske lämpötilaa ja jatka paistamista 1½ minuuttia, tai kunnes neste on haihtunut. Kumoa manteliseos leivinpaperile ja anna jäähtyä. Mansikkatäyte: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Lohko mansikat neljään osaan ja ripottele päälle sokeria. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon marmeladi ja appelsiininkuoriraaste. Nosta liivatelehdet vedestä ja sulata vesihauteessa. Jäähdytä liivatteet appelsiinimehulla. Lisää liivate ohuena nauhana kermavaahtoon koko ajan sekoittaen. Lisää mansikkalohkot ja laita täyte kelmulla peitettynä jääkaappiin jähmettymään. Kokoa vuoan avulla: Laita kerros kakkua vuoan pohjalle ja päälle 3 rkl mantelirouhetta. Levitä puolet mansikkatäytteestä päälle. Laita väliin kerros kakkupohjaa ja sen päälle 3 rkl mantelirouhetta ja loput mansikkatäytteestä. Laita kakkupohjan viimeinen kerros päällimmäiseksi. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin yön yli. Koristelu: Kumoa kakku tarjoiluvadille. Kaulitse marsipaani ohueksi pyöreäksi levyksi ja laita kakun päälle. Vaahdota kerma ja mausta mansikkamarmeladilla. Sivele kakun reunat mansikkakermalla ja koristele reunat mantelirouheella. Pursota loput kermavaahdosta koristeeksi kakun pinnalle. Viimeistele täytekakku tuoreilla mansikoilla.

Lisää herkullisia ideoita