Lime-vadelmapiirakka

Lime-vadelmapiirakka

Vadelmapiirakka on loppukesän herkku. Ihanan kirpeä lime tuo tähän vadelmapiirakkaan potkua. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/lime-vadelmapiirakka/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan vadelmapirakka limellä tekemällä piirakkapohja. Murskaa keksit esimerkiksi perunanuijalla ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
  • Painele taikina irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan noin 24 cm). Anna seistä jääkaapissa 30 minuuttia.
  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Raasta yhden limen kuori. Purista kolmen limen mehu kulhoon.
  • Vatkaa keltuaiset kevyeksi ja huokoiseksi seokseksi. Lisää maitotiiviste, limetin mehu ja raastettu kuori.
  • Paista piirakkapohjaa uunin keskiosassa noin 10 minuutin ajan.
  • Ota piirakkapohja uunista ja levitä 1 dl vadelmasosetta pohjan päälle. Kaada täyte soseen päälle ja paista vielä 15 minuuttia. Vadelmapiirakka on parhaimmillaan kun annat sen jäähtyä ja seistä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
  • Vatkaa vispikerma kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja loppu vadelmasose. Viimeistele vadelmapiirakka levittämällä kerma piirakan päälle.
Valmis!
Vinkki

Maitotiivistettä eli condenced milk-tuotetta saa esim. amerikkalaisia ruokia myyvistä ruokakaupoista ja isommista ruokakaupoista. Tuotteen voi myös korvata 4 desilitralla hieman vatkattua kuohukermaa johon on lisätty 1 dl sokeria.

Ainekset

Pohja
Digestive-keksejä
12
75 g
Täyte
Vadelmia
3 dl
Limettejä
3
Kananmunan keltuaisia
5
Makeaa kondensoitua maitoa (condenced milk, 400 g)
1 prk
Vadelmahilloa tai -sosetta
1½ dl
Päälle
2 dl
Tomusokeria
2 rkl
Lisää herkullisia ideoita
Vadelmapiirakka
1 tunti
Vadelmapiirakka
(6)