Lime-vadelmapiirakka

Lime-vadelmapiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(58)

Vadelmapiirakka on loppukesän herkku. Ihanan kirpeä lime tuo tähän vadelmapiirakkaan potkua. Kokeile reseptiä!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Pohja

Täyte

  • 3 dl vadelmia
  • 3 limeä
  • 5 kananmunan keltuaista
  • 1 prk makeaa maitotiivistettä (condenced milk, 400 g)
  • 1½ dl vadelmahilloa tai -sosetta

Päälle

  • 2 dl Arla kuohukermaa
  • 2 rkl tomusokeria

Tee näin:

Tee näin:

Aloita valmistamaan vadelmapirakka limellä tekemällä piirakkapohja.
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit esimerkiksi perunanuijalla ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan noin 24 cm). Anna seistä jääkaapissa 30 minuuttia.
2. Raasta yhden limen kuori. Purista kolmen limen mehu kulhoon. Vatkaa keltuaiset kevyeksi ja huokoiseksi seokseksi. Lisää maitotiiviste, limetin mehu ja raastettu kuori.
3. Paista piirakkapohjaa uunin keskiosassa noin 10 minuutin ajan. Ota piirakkapohja uunista ja levitä 1 dl vadelmasosetta pohjan päälle. Kaada täyte soseen päälle ja paista vielä 15 minuuttia. Vadelmapiirakka on parhaimmillaan kun annat sen jäähtyä ja seistä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
4. Vatkaa vispikerma kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja loppu vadelmasose. Viimeistele vadelmapiirakka levittämällä kerma piirakan päälle.

Vinkki

Maitotiivistettä eli condenced milk-tuotetta saa esim. amerikkalaisia ruokia myyvistä ruokakaupoista ja isommista ruokakaupoista. Tuotteen voi myös korvata 4 desilitralla hieman vatkattua kuohukermaa johon on lisätty 1 dl sokeria.

Lisää herkullisia ideoita