Onnea Suomi!

Itsenäisyyspäivän menu

Itsenäisyyspäivää on ihanaa viettää juhla-ateriasta nauttien. Löydät itsenäisyyspäivän resepteistämme vaihtoehdot juhlallisista illallisista rennompaan illanviettoon.

Juhlava itsenäisyyspäivän menu

Juhlava itsenäisyyspäivän illallinen koostuu alkupalasta, pääruoasta ja jälkiruoasta. Aloita herkullinen itsenäisyyspäivän menu kattamalla kauniille tarjottimelle kylmäsavulohta ruisleivällä tai tarjoa alkuun ihana metsäsienikeitto.

Tarjoa pääruoaksi juhlavaa häränfileetäuunilohta tai sitruuna-rosmariinibroileria. Perinneruokien ystävä valmistaa tarjolle tietenkin karjalanpaistia. Jos haluat tarjota kasvisruokaa, on valkoviinillä höystetty nyhtökaurastroganoff herkullinen valinta.

Jälkiruokapöydässä vieraita ilahduttaa raikas puolukkajäädyke tai piparkakkuhalko. Jos haluat kruunata illallisen upealla kakulla, on lumilyhdystä inspiraationsa saanut itsenäisyyspäivän kakku ehdoton valinta! Sinivalkoinen kakku saa makunsa vaniljarahkasta ja lakkahillosta.

Rennot itsenäisyyspäivän juhlat

Jos mielessäsi on rennommat itsenäisyyspäivän juhlat, kannattaa itsenäisyyspäivän menu koota pienistä ja helposti syötävistä purtavista. Tähän tarkoitukseen suosittelemme tuorejuustotäytteisiä lohirullia, voileipäkakkupalloja tai savulohidippiä ruiskuoressa. Raikas ja näyttävä jälkiruoka ovat sinivalkoiset juustokakkutikkarit tai helppo, laseihin koottava piparkakku trifle!

Katso alta ehdotuksemme itsenäisyyspäivän menun rakentamiseen. Yhdistele reseptejä vapaasti tarpeidesi mukaan. Herkullista itsenäisyyspäivää!

Valitse alta suosikkisi!

Teemat