Häränfileetä ja Gremolata-maustevoita

Häränfileetä ja Gremolata-maustevoita

Mureaa härkää italialaisittain Gremolata-maustevoin kera. Gremolata antaa ruoalle raikkaan ja pirteän säväyksen.
Arvioi (1)

Minun arvosanani

Häränfileetä ja Gremolata-maustevoita

Mureaa härkää italialaisittain Gremolata-maustevoin kera. Gremolata antaa ruoalle raikkaan ja pirteän säväyksen.

Annoslukumäärä

Liha

Maustevoi

Vihannessalaatti

  • 4 porkkanaa
  • 1 punasipuli
  • 200 g papuja
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 1 ruukku romainesalaattia
  • 1 ruukku basilikaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Ohjeet

Kuumenna uuni 125-asteiseksi. Ruskista fileen pinta voissa pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita filee uuniin ja paista kunnes lihan sisälämpötila on 60 °C. Anna lihan vetäytyä noin 10 minuuttia huoneenlämmössä. Vaahdota voi ja lisää valkosipuli, sitruunankuoriraaste, persilja, suola ja pippuri. Kuori porkkanat ja sipuli ja viipaloi ohuelti. Keitä porkkanat ja pavut miedosti suolalla maustetussa vedessä. Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla. Sekoita revityt salaatinlehdet ja porkkanat, pavut, sipuliviipaleet sekä basilikanlehdet. Valmista kastike öljystä ja etikasta, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike salaatin sekaan. Ripottele pinnalle pinjansiemeniä. Viipaloi liha ja laita jokaiselle viipaleelle nokare maustevoita. Tarjoa salaatin kera.

Suositellut tuotteet