Itsenäisyyspäivän kakku

Itsenäisyyspäivän kakku

60+ min
Helppo itsenäisyyspäivän kakku saa inspiraationsa lumilyhdystä ja makunsa raikkaasta vaniljarahkasta. Kokeile herkullista reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/itsenaisyyspaivan-kakku/

Tee näin:

  • Aloita itsenäisyyspäivän kakku laittamalla liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
  • Vaahdota kerma.
  • Kaada vaniljarahka kulhoon ja lisää sen joukkoon sulatettu valkosuklaa nopeasti sekoittaen.
  • Kiehauta kattilan pohjalla tilkka vettä ja sulata joukkoon vedessä lionneet liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana rahkan ja valkosuklaan joukkoon jatkuvasti sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto.
  • Päällystä pyöreä kulho muovikelmulla. Kaada seoksesta noin puolet vuorattuun kulhoon. Lusikoi täytteen pinnalle lakkahillo, ja lisää sitten päälle vielä loput täytteestä.
  • Siirrä itsenäisyyspäivän kakku jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia. Kumoa itsenäisyyspäivän kakku tarjoiluvadille ja irrota muovikelmut.
  • Koristele valmis itsenäisyyspäivän kakku kookoshiutaleilla ja kaupasta ostetuilla tai itse tehdyillä valkosuklaa-kookostryffeleillä. Saat kakkuun itsenäisyyspäivän tunnelmaa, kun värjäät osan kookoshiutaleista sinisellä elintarvikevärillä.
Valmis!
Vinkki

Valmista valkosuklaa-kookostryffelit itse näillä ohjeilla: Sulata 200g valkosuklaata. Sekoita joukkoon 1dl kookoshiutaleita, 4rkl kuohukermaa ja 3 rkl sulatettua voita. Laita seos jäähtymään jääkaappiin, kunnes massa on tarpeeksi kiinteää tryffelien pyörittelyyn. Mittaa uuteen kulhoon 1dl kookoshiutaleita ja sekoita joukkoon sininen elintarvikeväri. Laita toiseen kulhoon 1dl värjäämättömiä kookoshiutaleita. Pyörittele jähmettyneestä massasta palloja. Pyörittele tryffelipallot lopuksi erivärisisissä kookoshiutaleissa ja käytä kakun koristeluun.

Ainekset

Täyte
400 g
4 dl
Valkosuklaa
150 g
Lakkahilloa
1½ dl
Liivatelehtiä
4
Koristeet
Kookoshiutale
1 dl
Sinistä elintarvikevärejä
Valkosuklaa-kookos tryffeleitä
Lisää herkullisia ideoita