Itsenäisyyspäivän juustokakku

Itsenäisyyspäivän juustokakku

60+ min
Sinivalkoinen itsenäisyyspäivän juustokakku kruunaa juhlapöydän. Herkullisen kakun täytteessä maistuvat vaniljarahka ja tuoreet mustikat. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/itsenaisyyspaivan-juustokakku/

Tee näin:

Juustokakku
  • Itsenäisyyspäivän juustokakku tarvitsee aikaa hyytymiseen, joten kakun tekeminen kannattaa aloittaa tarjoilua edeltävänä päivänä.
  • Aloita itsenäisyyspäivän juustokakun valmistus pingottamalla leivinpaperi 16 cm halkaisijan kokoisen kakkuvuoan pohjalle.
  • Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita se keksien joukkoon. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle. Voit halutessasi sipaista vuoan reunoille öljyä ja tomusokeria, jotta kakku irtoaisi vuoasta helpommin. Siirrä vuoka jääkaappiin odottamaan.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä rahkat kulhossa. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita se nopeasti rahkan joukkoon. Välttääksesi paakkujen muodostumista tämä vaihe kannattaa tehdä sähkövatkaimella. Kääntele lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma ja mustikat.
  • Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna juustokakun hyytyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
Koristelu
  • Sekoita huolellisesti mustikkamehun tai -soseen joukkoon ripaus ruokasoodaa. Jätä seos muuttamaan väriä sillä aikaa, kun vaahdotat kerman. Jos mustikkamehu ei ole vielä sinertävää, kun olet vaahdottanut kerman, odota muutama minuutti.
  • Sekoita mustikkamehu kermavaahdon joukkoon varovasti. Seos voi tässä vaiheessa vielä olla hieman lilaa, sillä värimuutos vaatii hieman aikaa. Jos väri pysyy lilana, lisää hieman ruokasoodaa. Mausta seos sokerilla ja levitä se tasaisesti juustokakun päälle.
  • Viimeistele itsenäisyyspäivän juustokakku valkosuklaalla, mustikoilla ja tomusokerilla. Tarjoile kylmänä.
Valmis!

Ainekset

Pohja
Digestive-keksejä
100 g
50 g
Täyte
400 g
2 dl
Valkosuklaa
250 g
Mustikoita
150 g
Koristelu
1 dl
Mustikkamehua tai -sosetta
2 tl
Ruokasooda
Sokeria
Mustikkat
Lisää herkullisia ideoita
Vaniljajuustokakku
1 tunti
Vaniljajuustokakku
(60)