Mitä jos ruokakerman lisäaineet tarjottaisiin erikseen?

Jaoimme ruokakaupan asiakkaille lisäaineet erikseen ja kuvasimme reaktiot. Piilokameran tarkoituksena oli kiinnittää huomio usein piiloon jääviin lisäaineisiin.

Monet ruokakermat sisältävät useita lisäaineita. Aiemmin tänä syksynä tehdyssä tutkimuksessa kävi ilmi, että kuluttajat mielellään suosivat luonnollisia vaihtoehtoja, mutta tuntevat huonosti tarjolla olevien ruokakermojen todellista sisältöä. Kaikki Arla Lempi -tuotteet ovat aina mahdollisimman luonnollisia ja sisältävät yhtä vähän tai vähemmän lisäaineita kuin muiden tuottajien vastaavat vaihtoehdot. 

Halusimme testata ihmisten suhtautumista lisäaineisiin, joten yllätimme helsinkiläisen supermarketin asiakkaat tarjoamalla lisäaineita ruokakerman kaupanpäällisinä.

Varsinaista hittituotetta lisäainepusseista ei kuitenkaan tullut, sillä moni kertoi välttelevänsä niitä. “En haluaisi ainakaan lapsia niillä ihan pumpata täyteen,” kommentoi piilokameraan päätynyt asiakas. Katso yllä olevalta videolta, miten ihmiset reagoivat!

Kysymyksiä ja vastauksia

Onko Arla Lempi täysin lisäaineeton?

Jokaisessa Lempi-sarjan tuotteessa on yhtä vähän tai vähemmän lisäaineita kuin minkään kilpailijan vastaavassa tuotteessa. Arla Lempi ruokakermaan on lisätty ainoastaan tapiokatärkkelystä. Tapiokatärkkelyksestä voit lukea lisää täällä.

Miksi annoitte asiakkaille lisäaineet kaupan päälle?

Meidän kermassa ei niitä juurikaan ole, mutta monissa muissa tuotteissa käytetään useita. Tarjosimme lisäaineita erikseen selvittääksemme, miten niihin suhtaudutaan.

Miksi teitte piilokameran?

Halusimme tuoda lisäaineet näkyviksi hauskalla ja oivaltavalla tavalla, sekä herättää keskustelua ruoan luonnollisuudesta.