TAPIOKATÄRKKELYS

Mitä on tärkkelys ja miksi sitä on ruokakermassa?

Ruokakermaan lisätään tärkkelystä, koska se parantaa ruoanvalmistusominaisuuksia ja antaa keittoihin ja kastikkeisiin rakennetta. Tärkkelystä valmistetaan monista eri kasveista, kuten maissista, perunasta, vehnästä ja tapiokasta. Arla Lempi ruokakermassa käytetään muunnettua tapiokatärkkelystä.

Mitä on tapioka?

Tapiokatärkkelys on luonnollisesti gluteenitonta maniokki- eli cassavakasvin juuresta valmistettua tärkkelystä.  Tapiokaa käytetään monissa maissa oleellisena osana ruokavaliota. Sitä käytetään myös esimerkiksi leivonnaisissa ja keitoissa.  Tapiokatärkkelys soveltuu monenlaiseen ruoanlaittoon, sillä se antaa mehevyyttä ja rakennetta.

Mitä tarkoittaa, että tärkkelys on muunnettu?
 
Tärkkelyksen muuntamisella tarkoitetaan tärkkelyksen kemiallista käsittelyä siten, että se kestää paremmin keittämistä ja paistamista. Lempi-ruokakermoja voi juuri tärkkelyksen muuntamisen takia huoletta hauduttaa uunissa, lisätä kiehuvaan keittoon tai paistaa vaikka broilerin kanssa pannulla. Tärkkelyksen muuntamisella ei ole mitään tekemistä geenimuuntelun kanssa.