Uutuus!

Kerma Sipoosta, inspiraatio Intiasta

Arla Lempi Tikka Masala on täydellinen yhdistelmä lämpimän tomaattista mausteisuutta sekä fraîche-kerman raikasta hapokkuutta. Loihdi helposti vaikkapa herkullinen kanacurry tai lisää sosekeittoihin tai patoihin sipaus luonteikkuutta. Kerman intensiivinen maku syntyy aidoista mausteista ja suomalaisesta maidosta Sipoossa.

Uutuus!

Chili con sipoolainen kerma

Arla Lempi Fraîche Mex on täydellinen yhdistelmä chilin pikanttiutta ja fraîchekerman raikasta hapokkuutta. Paprikaisen ryhdikäs kerma tuo ruokiin mukavaa texmex-vivahdetta ja antaa tuntuvasti potkua vaikkapa jauhelihaan tai pastaan. Intensiivinen maku syntyy aidoista mausteista ja suomalaisesta maidosta Sipoossa.

RAIKKAUTTA & MAUKKAUTTA – ILMAN LISÄAINEITA!

Arla Lempi Fraîche-kermassa yhdistyvät crème fraîchen luonteikkuus sekä kerman samettisuus. Fraîche-kerma valmistetaan tuoreesta suomalaisesta kermasta hapattamalla, näin tuote saa sille ominaisen raikkaan hapokkaan maun. Pirteä hapokkuus tuo säväyksen ateriaan kuin ateriaan korostaen mukavasti muita makuja, täysin lisäaineettomasti.

Uusi kepeämpi Fraîche-kerma sopii hyvin arkikokkailuun. Kokeile Fraîche-kermaa pehmentämään mausteisia ruokia tai tuomaan tuttuihin sosekeittoihin lisämakua. Erityisen hyvin kerman hapokkuus soveltuu kalaruokiin, kuten perinteiseen uuniloheen tai kermaiseen kalakeittoon.

Raikkautta & maukkautta - sellaisenaan tai vaahdotettuna!

Täyteläisempi Fraîche-kerma sopii myös hyvin suolaiseen kokkailuun, mutta lisäksi siitä syntyy kevyellä vispauksella hurmaava vaahto. Raikkaan hapokas vaahto maistuu taivaalliselta mm. blinien tai tomaattikeiton päällä. Raikas hapokkuus taittaa miellyttävästi makeutta, joten Fraîche-kermavaahto sopii erinomaisesti myös jälkiruokiin. 

Kokeile rohkeasti niin kylmiin kuin lämpimiinkin lempiruokiisi!

Terveisiä Sipoosta!

Turkkilainen, kreikkalainen, islantilainen – meistä on moneen jogurttimakuun. Nyt päätimme tuoda maailman jogurttien parhaat puolet yhteen. Syntyi Sipoolainen, joka valmistetaan nimensä mukaisesti Sipoon tehtaallamme kotimaisesta kirnumaidosta. Paksu, mutta lähes rasvaton jogurtti on kerrassaan monikäyttöinen. Maistuu dipissä, salaatinkastikkeessa sekä tietenkin sellaisenaan.

Makoisia hetkiä toivottaen,
Arlan meijerin väki

Mitä on kirnumaito?

Kirnumaitoa syntyy voita valmistettaessa. Kun kermaa kirnutaan, eli sekoitetaan voimakkaasti, kermasta erottuvat voi ja kirnumaito. Kirnumaidossa on hieman enemmän rasvaa kuin tavallisessa rasvattomassa maidossa, siksi se maistuu myös aavistuksen herkullisemmalta. Kirnumaidon ansiosta Sipoolainen rahkajogurttimme maistuu vähärasvaisuudestaan huolimatta herkullisen pehmeältä.

Vain ainesosia, jotka kuuluvat ruokakermaan

Arla Lempi ruokakerma sisältää kermaa sekä tärkkelystä suurustamaan keitot ja kastikkeet.

Se on valmistettu rehdisti suomalaisesta maidosta. Sitä ei ole laimennettu vedellä eikä siihen ole lisätty mitään turhanpäiväistä. Se mikä maistuu, on yksinkertaisesti vain mausteet ja muut luonnolliset aineisosat.

Tapiokatärkkelys

Mitä on tärkkelys ja miksi sitä on ruokakermassa?

Ruokakermaan lisätään tärkkelystä, koska se parantaa ruoanvalmistusominaisuuksia ja antaa keittoihin ja kastikkeisiin rakennetta.

Lue lisää tärkkelyksestä
Luontaiset aromit

Mitä tarkoitetaan luontaisilla aromeilla?

Luontaisia aromeja käytetään maustamaan tuotteita. Luontaisia aromeja saadaan eristämällä luonnosta sellaisenaan löytyviä aineita, joilla on aromaattisia ominaisuuksia.

Lue lisää luontaisista aromeista
Miksi ruokakerman pitäisi säilyä kuukausia?

Meistä se on parasta tuoreena.

Valtaosa markkinoiden ruokakermoista valmistetaan iskukuumentamalla. Arla Lempi ruokakermat puolestaan valmistetaan Sipoossa suomalaisesta maidosta korkeassa lämpötilassa pastöroimalla. Hellävaraisempi käsittely takaa tuotteelle ainutlaatuisen raikkaan kerman maun. Tämä toki tarkoittaa sitä, että tuote ei säily kuukausia eikä sitä voi säilyttää huoneenlämmössä.

Meistä kuitenkin ruokakerma maistuu parhaimmalta, kun se on tuoretta ja raikasta.

Aitoa makua

Purkin täydeltä!

Arla Lempi hapanmaitotuotteet valmistetaan täysin lisäaineettomasti.  Se mikä maistuu, on yksinkertaisesti vain raikas kerma ja maito. Hyvistä ja laadukkaista raaka-aineista syntyy yksinkertaisesti hyvää ruokaa.

Pssst, kurkkaa purkin sisään ja poimi talteen arjen reseptivinkki.

Islannista inspiroitunut, Sipoossa syntynyt

Me Arlalla ihastuimme islantilaisen jogurtin rahkamaiseen koostumukseen ja pirteän hapokkaaseen makuun, joten päätimme kehittää siitä oman versiomme. Raikkaasta suomalaisesta maidosta valmistettu, täyteläisen paksu Arla Lempi Islantilainen jogurtti sopii erinomaisesti vaikkapa kylmäkastikkeeksi tai dipiksi. Runsasproteiinisuutensa ansiosta se on myös oiva välipala – sellaisenaan tai suosikkilisukkeidesi kanssa!

Arla Lempi Kaikki Arla Lempi tuotteet
Lataa lisää